Παρουσιάστηκε η σειρά Mega Meatless της Megas Yeeros

Στα 42 εκατ. ευρώ ο τζίρος της εταιρείας- επέκταση εργοστασίου μέσα στο 2020

Τα τέσσερα από τα πέντε προϊόντα που προτίθεται να ρίξει στην αγορά των plant based υποκατάστατων του κρέατος παρουσίασε σήμερα η εταιρεία Megas Yeeros στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο. Η εταιρεία ανακοίνωσε επενδυτικό πρόγραμμα για το 2020 στο οποίο δεσπόζει η επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων κατά 2.500 τ.μ.- το κόστος αναμένεται να ανέλθει σε ένα εκατ. ευρώ.

 

Ο Νίκος Λούστας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας (στην κεντρική φωτογραφία) ανακοίνωσε ότι ο τζίρος της Megas Yeeros το 2019 θα διαμορφωθεί στα 42 εκατ. ευρώ (περιλαμβάνονται και οι πωλήσεις στις ΗΠΑ), ενώ η πρώτη χώρα στην οποία έχει προβλεφθεί να εξαχθούν τα προϊόντα Mega Meatless είναι η Αγγλία. Τα προϊόντα θα στοχεύσουν και την αγορά των ΗΠΑ καθώς δεν υπάρχει κανένας τελωνειακός περιορισμός για τις εξαγωγές τους από την Ελλάδα.

Η νέα σειρά Mega Meatless περιλαμβάνει α) προψημένο γύρο, β) μπιφτέκια από όσπρια, γ) μπέργκερ και δ) κεφτεδάκια ενώ αναμένεται να παραχθούν και παραδοσιακά σουβλάκια.

Προψημένο (κατεψυγμένο) plant based γύρο ετοίμασε η Mega Yeeros για την παγκόσμια αγορά.

 

Ο Ν. Λούστας στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια που κατέβαλε το R&D τμήμα της εταιρείας του προκειμένου να σχεδιάσει και να παράξει τα συγκεκριμένα προϊόντα, χωρίς σόγια και χωρίς γλουτένη, προϊόντα τα οποία έχουν πρωτεΐνη περίπου 13,5 γρ. ανά μερίδα, διαθέτουν χαμηλά λιπαρά, διπλάσιο φώσφορο και ασβέστιο σε σχέση με το κρέας και τον ίδιο σίδηρο.

Την εισήγηση του κ. Λούστα ακολούθησαν εισηγήσεις στελεχών της εταιρείας από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, το τμήμα ποιοτικού ελέγχου και το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, στις οποίες παρουσιάστηκαν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων, ο τρόπος ψησίματος και σερβιρίσματός τους, οι δυνατότητες που προσφέρουν στους επαγγελματίες που θα τα εντάξουν στο μενού τους ενώ σημαντική αναφορά έγινε στο μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα που συνεπάγεται η παραγωγή τους.

Σύμφωνα με τον κ. Λούστα η επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό για τη νέα σειρά των προϊόντων ανήλθε σε περίπου 500.000 ευρώ ενώ περίπου 100.000 ευρώ επιπλέον, δαπανήθηκαν για τον σχεδιασμό, την έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων.

Μερικά από τα προϊόντα της σειράς Mega Meatless που παρουσιάστηκαν σήμερα στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.

 

Ο Ν. Λούστας εκτίμησε ότι η αγορά των plant based προϊόντων θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα φτάσει περίπου το 10% της αγοράς του κρέατος μέχρι το 2025 ενώ σε ερώτηση για το πώς θα κινηθεί επενδυτικά η εταιρεία στις ΗΠΑ, όπου όπως είναι γνωστό έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αναγείρει δεύτερο εργοστάσιο, ο ισχυρός άνδρας της Megas Yeeros, περιορίστηκε να σημειώσει: «Στην Αμερική θα επενδύσουμε τα χρήματά μας μόνο όταν θα ήμαστε σίγουροι ότι η επένδυσή μας αυτή θα βγάλει τα χρήματά της».

You might also like