7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ένας απολογισμός

Χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν φέτος στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, για να δοκιμάσουν ξεχωριστά προϊόντα παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Τιμώμενη περιφέρεια ήταν η Κρήτη, και οι επισκέπτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές της κρητικής γης.

 

Όπως κάθε χρονιά, παράλληλα με την έκθεση, οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας παρακολούθησαν μια σειρά εκδηλώσεων με κεντρικό θέμα το φαγητό και πρωταγωνιστές τα ελληνικά προϊόντα. Η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή της κεντρικής παρουσιάστριας Εύας Παρακεντάκη αλλά και καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης, ετοίμασαν και τις τρεις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Για 2η χρονιά οι ενότητες “Bio Corner”, μια γωνιά αφιερωμένη στα βιολογικά προϊόντα, και τα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, όπου τα εκλεκτά ποτά της έκθεσης έβρισκαν το ταίρι τους στα ιδιαίτερα αλλαντικά και τυριά, κατάφεραν να προβάλουν τα εξαιρετικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Οι νέες διαμορφωμένες ενότητες “Honey Bar” και “Beer Corner”μύησαν τους επισκέπτες στον κόσμο του μελιού, αλλά και της ελληνικής μπίρας.

Ιδιαίτερη έκπληξη αποτέλεσε και η συμμετοχή των παραγωγών από την Καλαβρία, που είχε όμως άρωμα… ελληνικό! 27 παραγωγοί μέσα από το πρόγραμμα AGORA CALABRIA του Ελληνο-Ιταλικού  Επιμελητηρίου Αθήνας, μοιράστηκαν μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα.

Η φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί ορόσημο, καθώς πραγματοποιήθηκαν πάνω από 323 συναντήσεις, όπου για πρώτη φορά οι εκθέτες-παραγωγοί ήρθαν σε επαφή με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων supermarket και καταστημάτων τροφίμων: Υπεραγορές Σκλαβενίτη, ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro/My Market, The Mart και Yolenis, για να τους παρουσιάσουν, σε συγκεκριμένο χρόνο και με προκαθορισμένη διαδικασία, τα προϊόντα τους.

You might also like