Νέες ετικέτες από το Οινοποιείο Τρουπή

Η οινοποιητική λάνσαρε το Αγιωργίτικο Fteri του 2018 και το ερυθρό 'Route 111'

Τα 10 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει φέτος το Οινοποιείο Τρουπή το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας στην περιοχή Φτέρη, την καρδιά των αμπελώνων της ομώνυμης αμπελουργικής ζώνης και σε υψόμετρο περίπου 700 μ. Πρόσφατα λάνσαρε δύο νέες εκλεκτές ετικέτες, το Fteri Αγιωργίτικο του 2018 και το ερυθρό Route 111 του 2018. Τα παρουσίασε στο πρόσφατο Peloponnese Wine Festival 2020, στην Αθήνα.

 

Η ‘Φτέρη Αγιωργίτικο’ είναι αποτέλεσμα επιλεγμένου Αγιωργίτικου από τους λόφους που περιβάλλουν τη πεδιάδα της Νεμέας και μιας ολιγοήμερης εκχύλισης σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ο ερυθρός οίνος που προκύπτει χαρακτηρίζεται από ερυθρό-ιώδες χρώμα και αρώματα φραγκοστάφυλου και ροδιού.

Γεύση γεμάτη με βελούδινες ταννίνες ενώ αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση από νότες μπαχαρικών και καραμέλας βουτύρου. Αν και ερυθρό αναδεικνύεται καλύτερα ελαφρώς παγωμένο και πηγαίνει με γεύσεις όπως κοκκινιστά κρέατα, κρέατα σχάρας και κόκορα κρασάτο. Απολαύστε το στους 14 oC . 

To ‘Route 111′ (πήρε το όνομά του από επαρχιακό δρόμο της Μαντινείας), παράγεται με τη μέθοδο της κλασικής ερυθρής οινοποίησης και ωριμάζει για έξι μήνες σε δρύινα βαρέλια. Δυνατό  κόκκινο κρασί από το οποίο αναδύονται αρώματα  δαμάσκηνου, βιολέτας και φασκόμηλου. Συνοδεύει ψητά και κοκκινιστά κρέατα καθώς και σκληρά κρασιά και σερβίρεται στους 16ο C.

You might also like