Ιmperial Stout ‘Σκοτίδι’: Η καλύτερη ελληνική μπίρα του 2019

Της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο από το Ηράκλειο της Κρήτης

H Ιmperial Stout ‘Σκοτίδι’ της Κρητικής μικροζυθοποιίας Σόλο που εδρεύει στο Ηράκλειο της Κρήτης ανακηρύχτηκε η καλύτερη ελληνική μπίρα για το 2019 από τους χρήστες της παγκόσμιας πλατφόρμας βαθμολόγησης του RateBeer,  μια διάκριση που έρχεται να προστεθεί σε αυτή του ασημένιου μεταλλίου που έλαβε στο International beer cup του 2017 στην Ιαπωνία.

 

Την ίδια ώρα, η Imperial Stout της μικροζυθοποιίας Σόλο που ακούει στο όνομα ‘Πρωταγωνιστής’ παραμένει για 3η χρονιά η κορυφαία ελληνική μπίρα σύμφωνα με τη άλλη κορυφαία, παγκόσμια πλατφόρμα βαθμολόγησης του Untappd.

Με καταγωγή από την Κρήτη και την Καλλιθέα Ηρακλείου όπου βρίσκεται το επισκέψιμο ζυθοποιείο της, η Σόλο δεν είναι μια οποιαδήποτε μπίρα, αλλά μια craft μπίρα με ψυχή που μας έχει κάνει περήφανους με τις διεθνείς συνεργασίες και διακρίσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο. Φρέσκια, απαστερίωτη και αφιλτράριστη,  μπολιασμένη με την εμμονή πως η καλή μπίρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα, η Σόλο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν μια αληθινή μπίρα με πλούτο γεύσης και αρωμάτων.

Με περισσότερες από 50 ετικέτες μπίρας στο ενεργητικό της, οικουμενικό προσανατολισμό και ανερχόμενη εξαγωγική δραστηριότητα στις αγορές της Ευρώπης, της Ρωσίας, Αυστραλίας και της Κίνας, η κρητική μικροζυθοποιία Σόλο παρουσιάστηκε το 2017 στο χάρτη του Αμερικάνικου VINEPAIR με τις καλύτερες ζυθοποιίες του πλανήτη όντας η κορυφαία ελληνική ζυθοποιία σύμφωνα με την παγκόσμια πλατφόρμα βαθμολόγησης του ‘Untappd’.

To στυλ μπίρας Stout προέρχεται κατά βάση από την Ιρλανδία. Ο όρος Stout χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει μια ισχυρή μπίρα, πριν συνδεθεί με τις δυνατές, μαύρες μπίρες τύπου Porter για να καταστεί εν τέλει ξεχωριστό είδος από μόνης της. Η Σόλο ‘Σκοτίδι’ είναι μια κατάμαυρη, εύσωμη και υψηλών αλκοολικών βαθμών μπίρα ισχυρού, γλυκόπικρου χαρακτήρα με αρώματα καφέ, καλοκαβουρδισμένων βυνών και μαύρης σοκολάτας.

You might also like