Wine pairing στο Zinglee με οίνους Τσέλεπου

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στο Κολωνάκι

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου το Zinglee, υποδέχεται το «Κτήμα Τσέλεπου» σε μια βραδιά που συνδυάζει τους οίνους της Πελοποννήσου και γεύσεις του αθηναϊκού εστιατορίου. Θα προσφερθεί  μενού 5 πιάτων ενώ ‘πλοηγός’ σε αυτήν την απολαυστική μύηση θα είναι η οινολόγος του κτήματος Αγγελική Τουτούζη.

 

Το «Κτήμα Τσέλεπου» βρίσκεται στη Μαντινεία Αρκαδίας και το οινοποιείο του, πλήρως ενταγμένο στο περιβάλλον και το οικοσύστημα της περιοχής περιβάλλεται από 300 στρέμματα ιδιόκτητου αμπελώνα. Η  παραγωγή φθάνει πλέον τις 350.000 φιάλες ετησίως και το «Κτήμα Τσέλεπου είναι από τους γνωστούς παραγωγούς και εξαγωγείς του ελληνικού κρασιού.

Διαθέτει αμπελώνες στην Μαντινεία και στη Νεμέα ενώ το κρασί  “Τσέλεπος Σαντορίνη” είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την οικογένεια Χρυσού που διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες 120 στρ. στο νησί. Τιμή: 35€ / άτομο Ώρα έναρξης: 20:30

ΜΕNU

 AMUSE BOUCHE

Καπνιστός σολομός σε μπλίνι με ξινή κρέμα, μυρωδικά και ελαιόλαδο αρωματισμένο με σέλερι

Κτήμα Τσέλεπου, Amalia Brut Ροζέ, Αφρώδης οίνος, Μοσχοφίλερο, Π.Γ.Ε. Αρκαδία

ΟΡΕΚΤΙΚΟ 

Φρέσκα μύδια αχνιστά με μουστάρδα και μελισσόχορτο

Κτήμα Τσέλεπου, Μελισσόπετρα, Gewurztraminer, Π.Γ.Ε. Αρκαδία

ΣΑΛΑΤΑ 

Ζεστή πατατοσαλάτα με νεαρές πατάτες, φρέσκο κρεμμύδι και σύγκλινο Μάνης

Κτήμα Τσέλεπου, Gris de nuit, Μοσχοφίλερο, Π.Γ.Ε. Αρκαδία

ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ / MAIN COURSE

Φιλέτο μόσχου, πατάτες gratin dauphinoise, baby καρότα και σάλτσα από κόκκινο κρασί

Κτήμα Τσέλεπου, Δρυόπη Reserve, Αγιωργίτικο, Π.Ο.Π. Νεμέα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ / DESSERT

Πάβλοβα με κρέμα λεμονιού και σάλτσα από κόκκινα φρούτα

Κτήμα Τσέλεπου, Μελισσόπετρα, Gewurztraminer, Π.Γ.Ε. Αρκαδία


Τσακάλωφ 2, Αθήνα, 10673 Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3608591 www.zinglee.gr

You might also like