Φιλοξενία (και μάθημα) από τη Λέσχη Ακρόπολις σε Σέρβους

Πρόγραμμα προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας σε σπουδαστές από τη γείτονα

Συνεχίζονται τα σεμινάρια στους σπουδαστές από την Σερβία, στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στο Ινστιτούτο Πολιτισμού Λαογραφίας Αθλητισμού Νέων Τεχνολογιών –Ιn-Planet και την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ‘Ακρόπολις’. Η Λέσχη φιλοξενεί στη χώρα μας, σπουδαστές από τη σχολή Trgovinsko-ugostiteljska skola Leskovac της Σερβίας οι οποίοι παρακολουθούν σειρά σεμιναρίων και γευσιγνωσία ελληνικών παραδοσιακών γλυκών με θέμα ‘Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά’.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος παραβρέθηκαν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ‘Ακρόπολις’ όπως ο Σεφ του Προεδρικού Μεγάρου Βασίλης Μπέκας, ο σεφ και ιδιοκτήτης  της επιχείρησης ‘Μαντρί’ Αθανάσιος Καραίνδρος, ο υπεύθυνος των παλαίμαχων σεφ Λευτέρης Καραντάνης, όπως και ο υπεύθυνος των junior μελών της Λέσχης Νικόλας Μουζάκης.

Το επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ‘Ακρόπολις’ και συγγραφέας  Έφη Γρηγοριάδου παρουσίασε τα εδεσματολόγια της Ελλάδας. Πρόκειται για σειρά βιβλίων  τα οποία παρουσιάζουν την  Ελληνική Γαστρονομία, τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας και δίνουν γνώσεις και ιδέες στον σημερινό επαγγελματία σε μια επιτιστική μονάδα.

Οι νεαροί από τη Σερβία  έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα μέσα από τις παρασκευές των γλυκών γνωρίζοντας την σημαντικότητα της ποιοτικής πρώτης ύλης. Η εκπαίδευση συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες.

You might also like