Ολοκληρώθηκε  ο 1ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής

Με την παρουσία πολλών επισκεπτών, επαγγελματιών αρχιμαγείρων και αρχιζαχαροπλαστών, αλλά και πολλών σπουδαστών, ολοκληρώθηκε το 1st Mediterranean Chef’s Competition στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, που διοργανώθηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και την Mact Media Group.

 

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε με τις κατηγορίες Vegan, γλυκό Αγίου Βαλεντίνου και δημιουργίες με ψάρι την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και τις επόμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί σε συνολικά 30 κατηγορίες. Οι διαγωνιζόμενοι από τις ξένες χώρες ξεπέρασαν τους 40.

Το άγχος, αλλά και ο ενθουσιασμός στα πρόσωπα των διαγωνιζόμενων ήταν παραπάνω από εμφανή. Ανάλογο το κλίμα και στις εξέδρες με τους επισκέπτες, φίλους, συγγενείς να παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσήλωση τη ‘μάχη’ που έδιναν οι μάγειρες και με πολλές όμορφες στιγμές κατά την απονομή των μεταλλίων.

Οι επισκέπτες παρακολουθήσαν την ετοιμασία πολλών πιάτων εντυπωσιακών και όμορφων δομημένα με τους κριτές να προβληματίζονται σε αρκετές περιπτώσεις για την τελική απόφαση σε κάθε κατηγορία. Δεν έλειπαν και μοναδικές δημιουργίες, πραγματικά έργα τέχνης φτιαγμένα από διάφορα υλικά, όπως ο καταπληκτικός ‘Τζόκερ’ που δημιουργήθηκε από το σκάλισμα μιας κολοκύθας, αλλά και μοναδικά γλυπτά από καραμέλα και σοκολάτα που διακοσμούσαν τον χώρο του διαγωνισμού και τις τρεις ήμερες.

Στην είσοδο του διαγωνισμού υπήρχε έκθεση από εταιρείες που παρέχουν πρώτες ύλες food service, στολές μαγείρων και φυσικά σχολές μαγειρικής. Ανάμεσα στους εκθέτες ήταν και παραγωγοί από την Περιφέρεια Αττικής, με μέλι, χειροποίητες σάλτσες, χειροποίητα ζυμαρικά, οινοποιεία κα. Το μεγαλύτερο περίπτερο μέσα στον χώρο που διεξαγόταν ο διαγωνισμός μεσογειακής γαστρονομίας είχε αναπτύξει η εταιρεία Estiasi, η οποία ήταν ο χρυσός χορηγός και παρείχε τον εξοπλισμό των κουζινών για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Το 1st Mediterranean Chef’s Competition περιείχε κορυφαίες στιγμές όπως η βράβευση για τον καλύτερο σεφ μεσογειακής κουζίνας και την βράβευση για τον καλύτερο Ζαχαροπλάστη. Είχε εκλεκτούς καλεσμένους και σπουδαίους στον χώρο τους όπως ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Παντελής Βούρος, ο Κυριάκος Μελάς και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι οι οποίοι συμμετείχαν στα masterclasses του διαγωνισμού.

Την πρώτη ημέρα του διαγωνισμού παράλληλα με την διεξαγωγή των διαγωνισμών πραγματοποιήθηκε Masterclass με θέμα την Καραμέλα με ένα εντυπωσιακό έκθεμα που κοσμούσε τον χώρο του διαγωνισμού από τον Παναγιώτη Παπαδάτο.

Τα εγκαίνια του διαγωνισμού πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Παρευρέθηκαν επίσης η Κατερίνα Νοτοπούλου βουλευτής Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη τουρισμού του Σύριζα και ο Μπάμπης Καρίμαλης πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ καθώς και εκπρόσωποι φορέων της γαστρονομίας.

Τη δεύτερη μέρα του διαγωνισμού παράλληλα με την διεξαγωγή των διαγωνισμών πραγματοποιήθηκε Masterclass με θέμα την Υγιεινή διατροφή από τον Chef  Θωμά  Μπακοδήμο το οποίο παρακολουθήσαν οι αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2020 που διεξαγόταν τις ίδιες ημέρες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Masterclass από τον Chef Πάνο Ιωαννίδη με βάση την ελληνική κουζίνα και με σύγχρονες τεχνικές. Το επόμενο Masterclass πραγματοποιήθηκε από τον Chef Κυριάκο Μελά με θέμα τα θαλασσινά. Το τελευταίο Masterclass της ημέρας είχε θέμα ‘’ Πίτσα’’ και βασικές αρχές για μια τέλεια αυθεντική ιταλική πίτσα από την πρώτη σχολή για πίτσα Pizzaioli .

Την τελευταία ημέρα του διαγωνισμού η εταιρία @flya με τα μεξικάνικα προϊόντα έκανε παρουσίαση με θέμα ‘’Μεξικάνικη Κουζίνα’’ και πως μπορούν τα προϊόντα αυτά να ενταχθούν στις ελληνικές κουζίνες. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Masterclass από τον Pastry Chef Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο με τεχνικές καραμέλας.

Τέλος, Masterclass με θέμα την Υγιεινή διατροφή από τον Chef Θωμά Μπακοδήμο το οποίο πραγματοποιήθηκε στον χώρο διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Τοξοβολίας 2020 το οποίο παρακολουθήσαν οι αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και οι θεατές. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μπορεί κάποιος να τα βρει αναρτημένα στο site του διαγωνισμού.

You might also like