Ματαιώνεται το Καρναβάλι της Πάτρας

Συνεδριάζει εκτάκτως ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης στην πόλη

Πολύ δυσάρεστες οι εξελίξεις για τη μαζική εστίαση καθώς η υπόθεση με την επιδημία του κορωνοϊού εξελίσσεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τον κλάδο: τα μεγάλα φεστιβάλ της Αποκριάς ακυρώθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας, κάτι που αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους επαγγελματίες της εστίασης.

 

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε επίσημα από την ελληνική κυβέρνηση οτι ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Αποκριές σε όλες τις πόλεις της χώρας με τους επαγγελματίες να προσπαθούν να καταμετρήσουν τις απώλειες τους. Όπως αναφέρεται σχετικά από τον ΠΑΣΚΕΔΙ “Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, λόγω του κορωναϊού που έπληξε και τη χώρα μας. Ακυρώνεται το καρναβάλι της Πάτρας, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αποκριάτικη παρέλαση στη χώρα μας, αλλά και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια”.

Σε έκτακτη συνεδρίαση ο ΣΚΕΑΝΑ 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πάτρα, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έκτακτη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου του προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει προκύψει μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ορισμένοι επιχειρηματίες θεωρούν οτι από τη στιγμή που η πόλη δεν έχει μπει σε καραντίνα δηλαδή να απαγορευθούν οι μαζικές συνάξεις όπως σε γήπεδα, εκκλησίες κτλ, τότε όλα τα καρναβαλικά πάρτι που έχουν προγραμματιστεί θα πρέπει να γίνουν κανονικά.

Τραγική ειρωνεία: λίγες ημέρες πριν, ο ΣΚΕΑΝΑ, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην κατασκευή της εθνική οδού Πάτρας- Πύργου (που έχει κοστίσει τη ζωή σε πολλούς οδηγούς), εξέδωσε ανακοίνωση για το Καρναβάλλι η οποία κατέληγε με την παράκληση του σεβασμού της νομιμότητας. “Η εστίαση περνάει την δυσκολότερη περίοδό της, με δεκάδες ελέγχους και οικονομικές υποχρεώσεις, η πίτα συρρικνώθηκε και οι επιχειρήσεις μας αυξάνονται, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι νομότυποι και να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ μας γιατί όλοι έχουν μεγάλες οικονομικές ανάγκες και οικογένειες να θρέψουν καθώς και οικογένειες εργαζομένων που και αυτοί είναι οικογένειά μας” ανέφερε σχετικά.


Φωτογραφία: Γιάννης Καρακατσάνης, 2007.

You might also like