Πικάντικο αρνί με κάρυ

Μια συνταγή του σεφ Νίκου Φωτιάδη για την Πρωτοβουλία Meet The Lamp

Παρουσιάζουμε μια συνταγή από την Πρωτοβουλία Meet The Lamp την οποία υλοποίησε στη χώρα μας η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στη βάση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενθάρρυνση της χρήσης πρόβειου κρέατος στην επαγγελματική εστίαση αλλά και στην καθημερινή κουζίνα των Ευρωπαίων πολιτών. Οι συνταγές είναι του σεφ Νικόλαου Φωτιάδη, επικεφαλής  στην ομάδα ‘Μπριγάδα’ (ένωση- ομάδα που δημιούργησαν επαγγελματίες του διατροφικού τομέα με στόχο να προωθήσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα). Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την παραχώρηση του σχετικού υλικού.

 

Πικάντικο αρνί με κάρυ

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα 45 λεπτά |Μερίδες: 4

Υλικά

Σπάλα αρνιού χωρίς κόκαλο

2 τομάτες (ξεφλουδισμένες) κομμένες σε κύβους, μόνο τη σάρκα

1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο καρέ

100 γρ. ανανά σε κύβους

100 ml χυμό πορτοκάλι

1 ½ κούπα γάλα καρύδας

1 κ.σ. πράσινη πάστα κάρυ

1 κ.γ. τζίντζερ (πιπερόριζα)

Λίγο κρόκο Κοζάνης (0,1 γρ.)

1 κ.γ. κουρκουμά

50 ml ελαιόλαδο

100 ml ζωμό κότας

Αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά καρέ και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε το τζίντερ, τον κρόκο, την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τον χυμό και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το αρνί και προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό, τα κυβάκια τομάτας και λίγο αλάτι.
  • Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το μισό.
  • Προσθέτουμε το αρνί και τα φρούτα και αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
You might also like