Νέα εποχή για το Κτήμα Κοκοτού

Συνεργασία του με τον Dr Γιώργο Κοτσερίδη και νέες ετικέτες

Με την καινούρια δυναμική ομάδα οινοποίησης και τις  νέες ετικέτες του, βρήκε το Κτήμα Κοκοτού η εσοδεία του 2019. Στην πρόσφατη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Κτήματος  στην Σταμάτα, παρουσιάστηκαν οι ανανεωμένες ετικέτες των κρασιών του οινοποιείου και υπό τις επεξηγήσεις του Dr Οινολόγου Γιώργου Κοτσερίδη,  δοκιμάστηκαν τα πρώτα κρασιά της νέας εσοδείας, που φέρουν την υπογραφή του.

 

Ως φυσικό επακόλουθο της πολύχρονης συνεργασίας του Κτήματος με την εταιρεία Innovino (εταιρεία αναλύσεων υψηλού επιπέδου), ο Dr Γιώργος Κοτσερίδης, με την ομάδα του ανέλαβε σύμβουλος παραγωγής του Κτήματος Κοκοτού από τον τρύγο του 2019, σε μία προσπάθεια να ανέβει ακόμα ψηλότερα η παραδοσιακή ποιότητα των οίνων του Κτήματος. Η καινούρια ομάδα συμπληρώνεται με την νέα επίσης χημικό μηχανικό-οινολόγο του κτήματος, Κωνσταντίνα Πολυχρονίδου.

Τα πέντε κρασιά που κυκλοφορούν ήδη με τις νέες τους φορεσιές είναι τα παρακάτω ενώ σταδιακά αναμένεται να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα κρασιά του Κτήματος. Οι νέες ετικέτες έχουν λιτή εμφάνιση και προβάλουν το οικοσύστημα του κτήματος θέλοντας να τονίσουν τον σεβασμό της οικογένειας Κοκοτού προς την φύση.

  • Ροδίτης- Σαββατιανό, Αγρίμι 2019
  • Gewürztraminer “Τρεις Παράδες” 2019
  • Ασύρτικο “Πέρδικα στ’ αμπέλι” 2019
  • Merlot-Cabernet Sauvignon – Rose “Κλέφτρα Κίσσα” 2019 και το
  • Αγιωργίτικο ‘Τρεις Λόφοι’ 2019
Ο Γιώργος και η Άννα Κοκοτού και τα παιδιά τους. Η Ναταλία Κοκοτού ζει στο κτήμα με την οικογένειά της, διοργανώνει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά εμπνευσμένα από τις δραστηριότητες του κτήματος. Ο Στέφανος, συνεταίρος της εταιρείας Maltby & Greek που βρίσκεται στο Λονδίνο,  ασχολείται με την εισαγωγή βιολογικών ελληνικών delicatessen και κρασιών κυρίως από μικρούς παραγωγούς, μεταξύ των οποίων κι εκείνα του κτήματος.

Dr Γιώργος Κοτσερίδης

Είναι αναπληρωτής καθηγητής οινολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Σπούδασε στην Σχολή Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές του στην Γαλλία αποκτώντας το Δίπλωμα Οινολόγου, το Master Οινολογίας καθώς και το Διδακτορικό του. Παράλληλα εργάστηκε σε διάφορα Châteaux του Bordeaux. Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δημιούργησε το εργαστήριο Οινολογίας όπου πραγματοποιείται έρευνα σε οίνους ελληνικών και ξένων ποικιλιών, έχει πάνω από 60 ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή περιοδικά, καθώς και πολλές παρουσιάσεις σε διεθνή οινολογικά συνέδρια, συνεργάζεται με πολλά ελληνικά οινοποιεία ως σύμβουλος παραγωγής.

You might also like