Εστίαση: πλήττεται από την επιδημία πανελλαδικά

Φορείς αναζητούν λύσεις και στήριξη- Ο ΣΚΕΑΝΑ στον Πελετίδη, στην Πάτρα

Τρόπους για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης που προκαλεί η συνεχιζόμενη επιδημία του κορωνοϊού από την Κίνα αναζητούν οι φορείς εστίασης, σε όλη τη χώρα.

 

Στην Πάτρα, την πόλη που έχει πληγεί πιο άσχημα από κάθε άλλη, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη (κεντρική φωτογραφία) με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Διονύση Πλέσσα και εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ, λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιουργήθηκαν με την αναβολή του φετινού Καρναβαλιού.

Συζητήθηκε η δέσμη οικονομικών μέτρων που θα ζητηθούν από την κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση οικονομικής ζημιάς της επόμενης μέρας και για να διοργανωθεί εκ νέου η μεγάλη καρναβαλική εκδήλωση της Πάτρας, στα πλαίσια του SPARC, το καλοκαίρι του 2020.

Στις περισσότερες πόλεις της χώρας όπου είχαν προγραμματιστεί καρναβαλικές εκδηλώσεις η κίνηση στην εστίαση παρουσίασε κάμψη αλλά όχι αυτή που είχαν φοβηθεί οι καταστηματάρχες με το άκουσμα των πρώτων μέτρων της κυβέρνησης.

Το εστιατόριο ‘Οδός Ονείρων’, στον Τύρναβο.

 

Μιλώντας με τους υπευθύνους του εστιατορίου ‘Οδός Ονείρων‘, στον Τύρναβο, μια πόλη με έντονη καρναβαλική παράδοση, πληροφορηθήκαμε οτι το τριήμερο η πτώση στην κίνηση των εστιατορίων ήταν αισθητή, κυρίως εξαιτίας της μικρής προσέλευσης επισκεπτών, παρόλο που οι κάτοικοι της πόλης συμμετείχαν κανονικά στις εκδηλώσεις. Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κάποια πληροφορία από την πόλη για κινήσεις εστιατόρων προκειμένου να συζητήσουν με την πολιτεία, τρόπους αντιμετώπισης της ύφεσης που υπέστησαν το τριήμερο.

Αντίθετα στο Ναύπλιο η κίνηση ήταν έντονη και παρά την ματαίωση της παρέλασης αρμάτων που είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής, η κίνηση στην πόλη ήταν έντονη κυρίως από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Ο Γιώργος Καραμπάτος, εστιάτορας από την Καλαμάτα περιγράφει κι αυτός μια ιδιαίτερα στενάχωρη εικόνα. “Αναβλήθηκε το Καρναβάλι στην Καλαμάτα, όπως και το γειτονικό στη Μεσσήνη και, όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει μια έντονη ανησυχία όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το γεγονός οτι δεν υπάρχει κάποιο κρούσμα στην περιοχή μας, κάνει τα πράγματα ασφαλώς καλύτερα αλλά όλοι ανησυχούμε για την περίπτωση που υπάρξει περιστατικό στην πόλη μας. Χαθήκαμε σε μια τέτοια περίπτωση. Η πτώση στα καταστήματα εστίασης είναι ήδη μεγάλη…“.

Σε επίπεδο κυβέρνησης, σήμερα Τρίτη 3 Μαρτίου είχε προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης  Άδωνη Γεωργιάδη με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό  Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τρόπους για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία, ειδικά στους τομείς του τουρισμού, των συνεδριακών εκδηλώσεων και της εστίασης που φαίνεται πως αντιμετωπίζουν πιο οξύ πρόβλημα. 

You might also like