Εστιάτορες Σερρών: θα πειθαρχήσουμε στην πολιτεία

Έτοιμη η Ένωσή τους για, πιθανά, αυστηρότερα μέτρα

Η Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών «Η Αγία Βαρβάρα» σε ανακοίνωσή της δηλώνει αποφασισμένη να εφαρμόσει  τα μέτρα υγιεινής που προτείνονται από την πολιτεία και ζητάει από τα μέλη της να τα τηρήσουν με τον πλέον αυστηρό τρόπο.

 

Μάλιστα οι επαγγελματίες της εστίασης στις Σέρρες οι οποίοι συσπειρώνονται γύρω από την δραστήρια Ένωσή τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν ακόμα αυστηρότερα μέτρα εφόσον αυτό χρειαστεί. Ακολουθεί η ανακοίνωση, έτσι όπως δημοσιεύτηκε στο τοπικό ειδησεογραφικό site Info News.

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και υπακοή στα μέτρα της πολιτείας οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής στα καταστήματά μας. Οι μέρες που ζούμε είναι δύσκολες, πρωτόγνωρες και εξαιρετικά επικίνδυνες για το μέλλον των οικογενειών μας και όλων των συνανθρώπων μας.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού ήταν ένα ακόμα ‘χτύπημα’ για τους επαγγελματίες. Ένα ακόμα ‘χτύπημα’ για την οικονομία της χώρας. Σε καμία περίπτωση, όμως, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχετε περιέλθει και η απαισιοδοξία που πιθανόν σας έχει καταβάλει, να αποτελέσουν τα κίνητρα για την μη τήρηση οδηγιών των μέτρων υγιεινής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα περισσότερο.

Τα δεδομένα, πλέον, είναι διαφορετικά. Απειλούνται ζωές. Ως υπεύθυνοι πολίτες και επαγγελματίες οφείλουμε να επιδείξουμε ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Προστατεύεστε το προσωπικό σας.

Προστατεύσετε τους πελάτες σας.

Προστατεύστε τις οικογένειές σας.

Τηρήστε πιστά και αυστηρά τα μέτρα υγιεινής που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως Ένωση Εστιατόρων Ν. Σερρών δεσμευόμαστε πως όταν περάσει και αυτή δοκιμασία στην οποία έχουμε υποβληθεί , θα βάλουμε για ακόμα μία φορά τα δυνατά μας για να βγούμε νικητές. Σε περίπτωση κυβερνητικής απόφασης κλεισίματος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ανακοινώνουμε πως ως Ένωση Εστιατόρων Ν. Σερρών συντασσόμαστε και συμφωνούμε πλήρως με το μέτρο. Θα το εφαρμόσουμε χωρίς αντιδράσεις.

Τέλος, σας ενημερώνουμε πως οι φορείς που μας εκπροσωπούν σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν ήδη επαφές με τα αρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις».

You might also like