Κλείνουν καταστήματα εστίασης στην Κοζάνη

Περιορισμένο ωράριο σκέφτονται αρκετοί ιδιοκτήτες

Με αναστολή των δραστηριοτήτων τους ή με περιορισμένο ωράριο λειτουργούν ήδη αρκετά καταστήματα εστίασης στην Κοζάνη, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο με ιδία πρωτοβουλία στην ένταση των μέτρων προστασίας για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού site e-ptolemeos και ρεπορτάζ του Ζήση Πιτσιάβα ορισμένοι ιδιοκτήτες καταστημάτων, βλέποντας παράλληλα και την κίνηση να έχει σχεδόν μηδενιστεί έκλεισαν από τις αρχές της εβδομάδας τα μαγαζιά τους, ενώ άλλοι ανοίγουν μόνο κάποιες ώρες το απόγευμα.

Χθες Πέμπτη, με τον καιρό να είναι πολύ καλός για την εποχή και τη θερμοκρασία να έχει ανεβεί αισθητά, ο κόσμος δεν κυκλοφόρησε όπως θα αναμενόταν δημιουργώντας εικόνα ‘άδειας πόλης’  ακόμα και σε κεντρικά καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του site ακόμα και καταστήματα με αυξημένη κίνηση στα delivery έχουν δει τον αριθμό των παραγγελιών τους να πέφτει σε μονοψήφια νούμερα για όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος έχει περιορίσει κατά πολύ τις επαφές του ακόμα και σε αυτό το κομμάτι.

Ανάλογη εικόνα υπάρχει και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, με έντονη φυσικά την ανησυχία για λογαριασμούς και υποχρεώσεις που τρέχουν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μαγαζιά τα οποία προμηθεύουν αντισηπτικά υγρά έχουν προχωρήσει σε μαζικές παραγγελίες τις τελευταίες ημέρες με τους πολίτες να τα εξαφανίζουν σε χρόνο ρεκόρ.


Πηγή & φωτογραφία: e-ptolemeos.

You might also like