Έφυγε από τη ζωή στα 81 του ο Kenny Rogers

Ο θρύλος της country ήταν επενδυτής στη μαζική εστίαση

Πέθανε χθες από φυσικά αίτια σε ηλικία 81 ετών ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης, ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας Kenny Rogers.  Ίσως κάποιοι θυμούνται ότι επί σειρά ετών ήταν επικεφαλής της αλυσίδας εστιατορίων Kenny Rogers Roasters η οποία είχε κάνει κι ένα σύντομο ‘πέρασμα’ από την Ελλάδα.

 

Ο Τεξανός στην καταγωγή συνθέτης και ερμηνευτής έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του μεγάλη δισκογραφία και φιλμογραφία κι έχοντας κατ’ επανάληψη τιμηθεί με τα κορυφαία βραβεία των ΗΠΑ- μεταξύ αυτών τρία Grammy: το 1977 (Best Male Country Vocal Performance για το θρυλικό ‘Lucille’), το 1979 (Best Male Country Vocal Performance για το διάσημο ‘The Gambler’) και το 1988 (Best Duo Country Vocal Performance  για το ‘Make No Mistake She’s Mine’ με τον Ronnie Milsap). Ο Rogers έγινε μέλος του Country Music Hall of Fame – η κορυφαία διάκριση για καλλιτέχνη της country- το 2013.

Εκτός από καλλιτέχνης ο Rogers διέγραψε μακρά κι εντυπωσιακή πορεία στο χώρο των επιχειρήσεων καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος της αλυσίδας εστιατορίων Kenny Rogers Roasters, γνωστά παγκοσμίως για τα ψητά κοτόπουλα που πρόσφεραν.

Κατάστημα της αλυσίδας Kenny Rogers Roasters σε εμπορικό κέντρο στις Φιλιππίνες. Wikimedia Commons.

 

Η αλυσίδα Kenny Rogers Roasters, η οποία δεν λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ (αλλά συνεχίζει στην Ασία…), δημιουργήθηκε το 1991 από τον μουσικό της country και τον John Y. Brown Jr. διευθύνοντα σύμβουλο τότε και μέτοχο της Kentucky Fried Chicken. Η αλυσίδα αναπτύχθηκε σε όλες τις ΗΠΑ και στη συνέχεια στον Καναδά, στη Μέση Ανατολή και στην Ασία, έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή τα 350 καταστήματα και πραγματοποιούσε ετήσιο εργασιών ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Μετά το 1996 κι ενώ η αγορά του roasted chicken είχε αποκτήσει ήδη πολλούς ανταγωνιστές, η Kenny Rogers Roasters παρουσίασε  οικονομικά προβλήματα και οδηγήθηκε σε πτώχευση. Στη συνέχεια το brand πωλήθηκε στον επιχειρηματικό όμιλο Berjaya Food από τη Μαλαισία η οποία είχε μέχρι τότε το master franchise στην αγορά της Ασίας.

Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 80 καταστήματα της εταιρείας σε Μαλαισία και Φιλιππίνες ενώ νέα καταστήματα άνοιξαν τα τελευταία χρόνια σε Ντουμπάι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Κεντρική φωτογραφία: Sheila Herman (2017)

You might also like