COVID-19 Effect| Οι  εταιρείες μάχονται την κρίση

Προσφορές και νέες υπηρεσίες για συγκράτηση του τζίρου

Με προσφορές και με νέες υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για τις περιστάσεις προσπαθούν οι εταιρείες τροφίμων και εστίασης να ανταπεξέλθουν στην ολοκληρωτική παύση εργασιών στα καταστήματα και τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι αρχές στις κινήσεις των πολιτών.

 

Οι εταιρείες catering οι οποίες ήταν από τις πρώτες που δέχτηκαν τα πλήγματα της πανδημίας εξαιτίας της ματαίωσης ή της αναβολής εκδηλώσεων, μετά το πρώτο διάστημα του σοκ αποφάσισαν να ‘περάσουν’ στη διανομή έτοιμου φαγητού. Χαρακτηριστικά η Attika Catering παρέχει αυτό το διάστημα μια νέα υπηρεσία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της καμπάνιας ‘Μένουμε Σπίτι’. Η εταιρεία παραδίδει στα σπίτια μαγειρευτό ταψί σπιτικού φαγητού σε τιμές χοντρικής.

Η Attika Catering είναι μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση με πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης και με όραμα τη δημιουργία και παροχή γευμάτων εξαιρετικής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας. Έχει την έδρα της στο Μοσχάτο και στην κουζίνα της επικεφαλής σεφ είναι ο Λευτέρης Τσινάρογλου.

Το κατάστημα Πιάτσα Καλαμάκι, στην κεντρική πλατεία της Νέα Σμύρνης, το οποίο συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά του για delivery παραγγελίες, εκτός από τη δυνατότητα ανέπαφης παράδοσης μέσω κάρτας ή paypal, μπορεί  να προμηθεύει στους πελάτες του μικροπράγματα όπως τσιγάρα από το περίπτερο, μαζί με κάθε τους παραγγελία. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει πως «για όλο το χρονικό διάστημα της απίστευτης κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, το κατάστημά μας σας προσφέρει δύο απολαυστικά και τεράστια burger στην τιμή του ενός».

Απολύμανση στο κατάστημα Πιάτσα Καλαμάκι, στη Νέα Σμύρνη.

Η αλυσίδα ‘Ο Πρόεδρος’ προσφέρει σε κάθε παραγγελία 5 ευρώ, δώρο ένα κουτάκι 330ml μπίρα Fix ή Mythos ή αναψυκτικό της επιλογής του πελάτη, προσφορά η οποία ισχύει  μόνο για delivery και έως τις 5/4/20.


Από την άλλη, οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις στο χώρο των τροφίμων αλλά και όσες δραστηριοποιούνταν ταυτόχρονα και στο χώρο της εστίασης, έχουν εντείνει τη διανομή στις γειτονικές περιοχές σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την πτώση του τζίρου τους.

Τα ‘Καραμανλίδικα του Φάνη’ για την εξυπηρέτηση των πελατών, συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά το κατάστημα πώλησης τροφίμων, το Παστιρματζίδικο, στην οδό Ευριπίδου 41 το οποίο λειτουργεί Δευτέρα – Σάββατο, 08:00 – 17:00. Παράλληλα, η επιχείρηση εγκαινιάζει υπηρεσία αποστολής παραγγελιών, κατ’ οίκον.

Η εταιρεία έχει διαμορφώσει έναν κατάλογο προϊόντων λιανικής πώλησης ο οποίος περιλαμβάνει τυροκομικά προϊόντα, τα καραμανλίδικα και παραδοσιακά αλλαντικά, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης, παξιμάδια, αυγά, ζυμαρικά, χαλβά και αλίπαστα. Η εταιρεία, σε ανακοίνωσή της δεσμεύτηκε για τη διατήρηση των τιμών της, το χρονικό διάστημα που οι τιμές προμηθευτή θα παραμένουν αμετάβλητες.

Όπως αναφέρει σχετικά «Παρέχουμε τη δυνατότητα αποστολής των προϊόντων στο σπίτι (εντός Αθήνας), για παραγγελία κόστους από 20 ευρώ. Η αποστολή γίνεται κατόπιν συνεννόησης, με μεταφορικά μέσα της εταιρείας μας και είναι δωρεάν. Για όποιον επιθυμεί, παρέχουμε τη δυνατότητα αεροστεγούς συσκευασίας σε μηχανή κενού (vacuum) για τα προϊόντα κοπής, με χρέωση 0,30 ευρώ ανά συσκευασία».

Η εταιρεία για παραγγελία άνω των 30 ευρώ, προσφέρει δώρο μια φιάλη μπίρας ‘Olympica Magna’ (Lager), από την αρχαία Ολυμπία (5,0%) ενώ για παραγγελία άνω των 60 ευρώ, προσφέρει δώρο μια φιάλη λευκού οίνου ‘Μελιός’ (ροδίτης, μαλαγουζιά) του Κτήματος Μπριντζίκη, από επιλεγμένους αμπελώνες τις ημιορεινής Ηλείας και ζύμωση 40 ημερών (11,50%).

You might also like