COVID-19 Effect| Πρόταση για τα αμνοερίφια του Πάσχα

Να δοθούν, μέσω κουπονιού, σε οικονομικά ασθενέστερους πολίτες

Πρόταση για την επίλυση του προβλήματος της διάθεσης των αμνοεριφίων για την περίοδο του Πάσχα παρουσίασε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Αργύρης Μπαϊραχτάρης.

 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα της Θεσσαλίας, ο συνδικαλιστής από τον Τύρναβο πρότεινε την επιδότηση οικονομικά μειονεκτούντων πολιτών με ‘κουπόνι’ αξίας  80 ευρώ  το οποίο θα αφορά αποκλειστικά την αγορά ελληνικών αμνοεριφίων το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον Αργ. Μπαϊραχτάρη ένα τέτοιο μέτρο  θα μπορούσε να είναι απάντηση στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η αιγοπροβατοτροφία στη χώρα μας, αλλά παράλληλα θα μπορούσε να είναι κι ένα μέτρο στήριξης σε  όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μέσα στην πανδημία  του κορωνοϊού. Την πρόταση απεύθυνε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί ένα από τα μέτρα  που πρότεινε ο Αργ. Μπαϊραχτάρης  για τη συνολική αντιμετώπιση των κτηνοτροφικών προβλημάτων (ζήτησε επίσης εκκαθάριση παλαιών και ‘λιμναζόντων’ πληρωμών, συμμετοχή των κτηνοτροφικών συλλόγων που διαθέτουν ΑΦΜ και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών σε δημοπρασίες προμήθειας στις Ένοπλες Δυνάμεις, νοσοκομεία κ.ά.).

Δικαιούχοι, σύμφωνα με τον κ. Μπαϊραχτάρη, θα μπορούν να είναι οι κάτωθι κατηγορίες ανά οικογένεια:

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΕΑΔ.
  • Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω κορωνοϊού καθώς.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες που έκλεισαν τα καταστήματά τους λόγω της νέας νόσου,
  • Γεωργοί, άλλοι κτηνοτρόφοι εκτός των αιγοπροβατοτρόφων, μελισσοκόμοι, αλιείς.
  • Μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με καθαρό εισόδημα μέχρι 13.000 ευρώ.
You might also like