COVID-19 Effect| Αγγλία: Η εστίαση στηρίζει το NHS

Εταιρείες συγκεντρώνουν δωρεές και μαγειρεύουν για γιατρούς και νοσοκόμους

Με αξιοθαύμαστη εγρήγορση ο κλάδος των εστιατορίων στην Μεγάλη Βρετανία, παρά το πρωτοφανές σοκ που δέχτηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, κινείται πλέον δυναμικά για να βοηθήσει αυτούς που μάχονται για να σώσουν τις ζωές των Βρετανών πολιτών που αρρωσταίνουν. Οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τους μαχητές του NHS είναι αξιέπαινες.

 

Ο εστιατορικός όμιλος Leon αποφάσισε αμέσως μόλις τέθηκαν οι απαγορεύσεις να δημιουργήσει την υπηρεσία ‘Feed The Nation’ και να κρατήσει ανοικτά τα καταστήματά του τα οποία ειδικεύονται στην παρασκευή υγιεινής κουζίνας με βάση τα λαχανικά. Όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της εταιρείας, η απόφαση να μείνουν τα καταστήματα ανοικτά είναι περισσότερο μια κοινωνική προσφορά παρά μια οικονομική επιλογή, καθώς αρκετοί εργαζόμενοι στο NHS σιτίζονται σε καθημερινή σχεδόν βάση σε καταστήματα της αλυσίδας. Η εταιρεία συμμετέχει επίσης στην παν-βρετανική καμπάνια ‘Feed The NHS’ μαζί με άλλες εταιρείες εστίασης όπως η Pizza Pilgrims.

Η καμπάνια ‘Feed The NHS’ ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου: μια λίρα για κάθε παραγγελία που πραγματοποιείται μέσω των εταιρειών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατατίθεται σε ταμείο από το οποίο θα πληρώνεται ποσό για ένα πλήρες, ζεστό υγιεινό γεύμα για εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας. Ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό 850.000 λιρών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ορισμένα από τα καταστήματα της αλυσίδας Leon, προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα αποστολής μαναβικής μέσω των διανομέων της Deliveroo και Uber Eats που αυτό το διάστημα έχουν ανεβάσει …στροφές.

 

Η πρωτοβουλία Licensed Trade Charity και η βιομηχανία ποτών Kopparberg εγκαινίασαν την εκστρατεία ‘Μαζί μπορούμε’ (‘Together We Can’) η οποία έχει σαν στόχο να στηρίξει τους εργαζόμενους στη βιομηχανία ποτών.  Με κάθε δωρεά πάνω από 20 λίρες  στο Licensed Trade Charity, έως και 1.250 πελάτες και φίλοι της Kopparberg θα λάβουν ένα ποτό της αρεσκείας τους διαλέγοντας ανάμεσα σε μηλίτη Strawberry ή Lime ή λεμονάδες που θα λάβουν στα σπίτια τους.

Το Licensed Trade Charity είναι ένα βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα το οποίο έχει ιστορία δύο αιώνων και χρηματοδοτεί τη δημόσια υγεία, προσφέροντας οικονομική στήριξη και εκπαίδευση, ενώ παράλληλα στηρίζει εργαζομένους στη βρετανική βιομηχανία. Παράλληλα, αυτό το διάστημα, προσφέρει ψυχολογική στήριξη και χρήσιμες συμβουλές σε όσους βιώνουν τον εγκλεισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Η εταιρεία παραγωγής αρτοπαρασκευασμάτων Gail’s, σε συνεργασία με τον οίκο μόδας Palph Lauren και το Conduit Club, μια ομπρέλα φιλανθρωπικών οργανώσεων με αναφορές στην βιώσιμη εστίαση, τον εναλλακτικό πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος,  αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη διατροφών γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στο NHS.

Ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με την παραγωγή 2.000 μερίδων φαγητού και ψήσιμο 2.000 καρβελιών ψωμιού, μόνο για τους εργαζόμενους του NHS στο Λονδίνο, ελπίζοντας ότι, σύντομα, θα μπορέσουν να επεκτείνουν την παραγωγή τους και σε άλλες πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας. Σκοπεύουν μάλιστα να αυξήσουν την παραγωγή, έτσι ώστε να μπορούν να διαθέτουν 2.400 γεύματα την ημέρα.

You might also like