COVID-19 Effect| Χαλαρώνουν περιορισμοί στην εστίαση των ΗΠΑ

Για μεγαλύτερη ευελιξία στην εξυπηρέτηση των πολιτών που παραγγέλνουν

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (U.S. Food and Drug Administration – FDA) προχώρησε σε αναστολή ορισμένων ομοσπονδιακών κανονισμών που αφορούν τις διατροφικές επισημάνσεις στα μενού των εστιατορίων που συνεχίζουν να λειτουργούν στη χώρα παρέχοντας υπηρεσίες take away και delivery.

 

Παράλληλα η Αρχή επιτρέπει στις αλυσίδες να τον τρόπο λειτουργίας τους χωρίς κίνδυνο κυρώσεων. Η Αρχή δήλωσε ότι οι κανόνες γνωστοποίησης των θρεπτικών συστατικών έχουν προσωρινά αρθεί προκειμένου οι αλυσίδες εστιατορίων να μπορούν με μεγαλύτερη ευελιξία  να προσαρμόζουν τη λειτουργία τους  εν μέσω της πανδημίας COVID-19.

Η FDA εξήγησε την απόφαση της αναφέροντας ότι πολλά εστιατόρια χρειάστηκε να περάσουν απότομα στο takeout και το delivery προκειμένου για να παραμείνουν ζωντανά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση της FDA λήφθηκε ύστερα από πιεστικό αίτημα της ίδιας της βιομηχανίας εστίασης των ΗΠΑ.

Τι σημαίνει όμως ότι αίρονται ορισμένοι ομοσπονδιακοί κανονισμοί; Οι κανονισμοί αφορούν κυρίως στα μεγέθη των μερίδων και ποια προϊόντα προσφέρονται. Η FDA δέχτηκε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, οι  εταιρείες μαζικής εστίασης ενδέχεται να μην έχουν το χρόνο ή τους πόρους για  πραγματοποιήσουν θερμιδικές μετρήσεις των σερβιριζόμενων πιάτων ή να παρέχουν στους πελάτες τους πλήρεις και τεκμηριωμένες διατροφικές πληροφορίες.


Η FDA διευκρίνισε ότι οι εν λόγω κανονισμοί – οι οποίοι αφορούσαν αλυσίδες με τουλάχιστον 20 καταστήματα- θα  ανασταλούν μόνο όσο διαρκέσει η κρίση του κορωνοϊού.


«Οι επιχειρήσεις ενδέχεται να δυσκολεύονται να παράσχουν αυτές τις πληροφορίες στους πελάτες τους κατά τη διάρκεια της απότομης αλλαγής της λειτουργίας του σε takeout business» αναφέρεται στο αιτιολογικό της απόφασης. Η απόφαση αυτή στοχεύει να λύσει τα χέρια κάποιων μονάδων εστίασης που αυτό το διάστημα σερβίρουν γεύματα οικογενειακού μεγέθους που τους ζητούνται από έγκλειστες οικογένειες.

Την ίδια στιγμή, η FDA αναγνωρίζει ότι ορισμένες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης μπορεί  να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδας του με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τα συνηθισμένα προϊόντα και να πρέπει να βρουν υποκατάστατα προϊόντα ή και συστατικά που δεν χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα και δεν αναφέρονταν στους καταλόγους τους.


Κεντρική φωτογραφία: U.S. Air Force/ Kelly White

You might also like