COVID-19 Effect| Η Mondelēz στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες

Δωρεά σε είδος 60 τόνων προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων

Η Mondelēz International, με σεβασμό στον άνθρωπο και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, ανακοινώνει τη δωρεά σε είδος 60 τόνων προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων που θα διανεμηθούν σε ευπαθείς ομάδες, οικογένειες και ανθρώπους που έχει πλήξει άμεσα ή έμμεσα η πανδημία. Η πραγματοποίηση της δωρεάς ξεκίνησε περίπου πριν τρεις εβδομάδες τμηματικά λόγω του μεγάλου όγκου ποσοτήτων και ολοκληρώνεται μέσα στη Μ. Εβδομάδα.

 

Μέσω της συνεργασίας με την Τράπεζα Τροφίμων, ο αριθμός των ωφελούμενων θα είναι δεκάδες χιλιάδες στο εύρος που φτάνει η Τράπεζα Τροφίμων. Ενδεικτικά, μόνο η ποσότητα του τυριού κρέμα Philadelphia που προσφέρεται αγγίζει το ένα εκατομμύριο μερίδες ενώ οι ποσότητες των υπόλοιπων προϊόντων από άλλες κατηγορίες φτάνουν τους 30 τόνους (Merenda, Lacta, Υγείας Παυλίδη κλπ).

Στο πλαίσιο αυτό, η Mondelēz θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως τους συνανθρώπους μας και στο προσεχές διάστημα μέσα από ένα πλάνο στοχευμένων δράσεων ενίσχυσης τοπικών κοινωνιών που θα ξεδιπλωθεί σταδιακά.

Επιπλέον, στην προσπάθεια της εταιρείας συμβάλλουν και οι εργαζόμενοι με μια πράξη με ουσία και ισχυρό συμβολισμό προσφέροντας τα προϊόντα που δικαιούνται για το Πάσχα προς την Τράπεζα Τροφίμων για να διανεμηθούν προς συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

«O αντίκτυπος της πανδημίας είναι πολλαπλός με επίπτωση στο βιοτικό επίπεδο πολλών συνανθρώπων μας και μόνο μέσα από συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη μπορεί να αντιμετωπιστεί, όπως ακριβώς συμβαίνει με επιτυχία και στον τομέα της υγείας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε στηρίζοντας ο ένας τον άλλο όπου και αν βρισκόμαστε. Η Mondelez στην Ελλάδα θα συνεχίσει να επικεντρώνει την προσοχή της στην κάλυψη των αναγκών διατροφής των συνανθρώπων μας που ειδικά αυτήν την περίοδο το έχουν ανάγκη, δίνοντας έμφαση στις ευπαθείς ομάδες», δήλωσε ο Δημήτρης Αγραφιώτης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Mondelēz  International στην Ελλάδα.


Η Mondelēz  International προσφέρει 15 εκατ. δολάρια σε οικονομική ενίσχυση και δωρεές σε είδος σε παγκόσμιο επίπεδο στηρίζοντας τη διατροφική σταθερότητα σε τοπικές κοινωνίες με έμπρακτη συμβολή στις προσπάθειες παροχής βοήθειας ανά τον κόσμο.

«Η διαχείριση και η ανάκαμψη από αυτή την παγκόσμια κρίση απαιτεί την υποστήριξη του καθενός και είμαι ικανοποιημένος που είμαστε σε θέση να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Dirk Van de Put, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. «Ο σκοπός και οι αξίες μας ως εταιρία αποτελούν πυξίδα στο να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για τους ανθρώπους και τις τοπικές κοινωνίες και αυτή η παγκόσμια δέσμευση μας ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων θα συμβάλει στο έργο των τοπικών οργανισμών με τους  οποίους συνεργαζόμαστε για την παροχή βοήθειας στους ανθρώπους που την χρειάζονται περισσότερο.»

Διεθνές Ίδρυμα Mondelēz

Η υποστήριξη για αυτό το πρόγραμμα θα προέλθει από το Διεθνές Ίδρυμα Mondelēz καθώς και από παγκόσμιες και τοπικές πρωτοβουλίες. Το Διεθνές Ίδρυμα Mondelēz συνδέεται με τις τοπικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο για την προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, σε στενή συνεργασία με τη τοπικούς φορείς υγείας και άλλους κοινωνικούς εταίρους μέσω των ακόλουθων ενεργειών:

  • Επένδυση σε προγράμματα που προωθούν έναν ενεργό, υγιεινό τρόπο ζωής που αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους σε όλο τον κόσμο.
  • Παγκόσμια πρωτοβουλία εθελοντισμού 80 χιλιάδων εργαζομένων της Mondelēz παγκοσμίως
  • Παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω δωρεών χρηματικών ποσών και προϊόντων για την υποστήριξη των προσπαθειών αντιμετώπισης καταστροφών.

You might also like