COVID-19 | Αγγλία: η εστίαση ‘ζεσταίνει’ τις μηχανές της

Κινήσεις εστιατορίων με φόντο την πανδημία και στο βάθος …επιστροφή

Σε κινήσεις ανασύνταξης των δυνάμεών τους προχωράνε εν μέσω πανδημίας τα εστιατόρια στην Αγγλία, βλέποντας αυτή τη στιγμή λίγο πιο ‘καθαρά’ το πέρας του lockdown να αχνοφαίνεται στο ορίζοντα του Μαΐου. Κάποιες πρώτες κινήσεις, στο επίπεδο του delivery, δείχνουν ότι οι ‘παίκτες’ της αγοράς ετοιμάζονται να λάβουν θέσεις στην επανεκκίνηση.

 

Αν και σύμφωνα με τα νέα που έρχονται από την Αγγλία, η ευρύτερη καφεστίαση όπως και τα ξενοδοχεία θα είναι μεταξύ των τελευταίων κλάδων που θα επανέλθουν στην ‘κανονικότητα’, ορισμένες πληροφορίες από την βρετανική πρωτεύουσα αφήνουν χαραμάδα αισιοδοξίας για το άμεσο μέλλον. Πρώτο σημάδι είναι η επανέναρξη λειτουργίας ορισμένων καταστημάτων που είχαν κλείσει αμέσως μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων, μόνο για delivery προς το παρόν.

Η αλυσίδα εστιατορίων Burger King ανακοίνωσε χθες ότι ανοίγει και πάλι, για παραγγελίες παράδοσης κατ’ οίκον, τέσσερα καταστήματά της: δύο στο Μπρίστολ κι από ένα σε  Κόβεντρυ και Σουίντον. Στα καταστήματα αυτά η εταιρεία δεν θα προσφέρει το πλήρες μενού της αλλά ένα πολύ περιορισμένο το οποίο περιλαμβάνει σε πρώτη φάση τα τρία κύρια μπέργκερ της: Chicken Royale, Bacon Double Cheeseburger και, φυσικά, το διάσημο Whopper.

Τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν για πρώτη φορά σε συνθήκες περιορισμού κι επομένως θα πληρούν όλες τις προφυλάξεις αφού το προσωπικό θα φοράει μάσκες και γάντια, θα πραγματοποιούνται συχνές απολυμάνσεις του χώρου κ.ά. Παράλληλα, εντασσόμενα στο γενικότερο κλίμα, τα καταστήματα θα προσφέρουν  περίπου 1.000 δωρεάν γεύματα την εβδομάδα σε υπηρεσίες του National Health System της περιοχή τους.

Σε άνοιγμα καταστημάτων, μόνο για delivery, προχώρησε στην Αγγλία και ο όμιλος KFC: 11 καταστήματα άνοιξαν μετά το Πάσχα των καθολικών σε διάφορες πόλεις , ενώ προγραμματίζεται το άνοιγμα και μερικών ακόμα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Κατάστημα της αλυσίδας Pizza Pilgrims, στο Λονδίνο, πριν ξεσπάσει η πανδημία. Φωτογραφία Bex Walton/flickr

 

Καταστήματά που έμειναν κλειστά εδώ και περίπου ένα μήνα θα ανοίξει η αλυσίδα Pizza Pilgrims και μάλιστα το πρώτο από αυτά θα είναι το εμβληματικό κατάστημα στη Victoria (Buckingham Palace Road), το οποίο θα εξυπηρετεί μόνο τηλεφωνικές και online παραγγελίες  μέσω της πλατφόρμας Deliveroo. Το δίκτυο της εταιρείας, η οποία λειτουργεί από το 2012, εκτείνεται σε 12 καταστήματα που βρίσκονται όλα στο Λονδίνο κι ένα στην Οξφόρδη.

Η αλυσίδα καταστημάτων έτοιμου φαγητού και καφέ, με έμφαση στα ποιοτικά και σε πολλές εκδοχές τους οργανικά γεύματα Pret a Manger ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας 10 καταστημάτων, μόνο για delivery σε διάφορες γειτονιές του Λονδίνου. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης αλυσίδας, το άνοιγμα των καταστημάτων σχεδιάστηκε έτσι ώστε να εξυπηρετούνται μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, έτσι επιλέχθηκαν περιοχές όπως Vauxhall, Bloomsbury, South Kesignton, Tooting κ.ά. Κι εδώ το μενού θα είναι περιορισμένο και θα περιλαμβάνει κυρίως σάντουιτς, σαλάτες και μπαγκέτες, ζεστά και κρύα ροφήματα, ορισμένα ψητά γλυκίσματα και συσκευασμένα σνακς.

Όπως και άλλες αλυσίδες, η εταιρεία όχι μόνο προσφέρει τα προϊόντα της με έκπτωση 50% σε εργαζόμενους του NHS μέχρι τα τέλη Απριλίου, αλλά ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει και 7.000 γεύματα την εβδομάδα σε φιλανθρωπικές οργανώσεις προκειμένου αυτές να τα προωθήσουν σε άτομα που άστεγους και κοινωνικά περιθωριοποιημένα άτομα.


Κεντρική φωτογραφία: Κατάστημα της Pret a Manger sto www.pret.com/en-us/ceo-blog

You might also like