Αναβάλλεται το Lemnos Philema 2020

Θύμα του κορωνοϊού και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου στην Λήμνο

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Lemnos Philema ξεκίνησε το 2017 και επί τρεις συνεχείς χρονιές έλαβε χώρα στη Λήμνο στα τέλη Ιουλίου με μια γιορτή που εξυμνεί τον πλούτου του νησιού μέσα από τη γεύσεις. Φέτος, δεδομένου των νέων συνθηκών που έχει επιβάλει ο Covid-19, το φεστιβάλ έχει ανασταλεί.

 

Το καθιερωμένο Lemnos Philema φέτος ετοίμαζε περισσότερες δράσεις με πρωταγωνιστές τα τοπικά προϊόντα και καλεσμένους μεγάλα ονόματα της Ελληνικής γαστρονομίας οι οποίοι ανανεώνουν το ραντεβού  στη Λήμνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στο τιμόνι του Lemnos Philema είναι από φέτος ο Σύλλογος Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου, ο οποίος σε συνεργασία με την Άνθεια Κώτση έχει ως στόχο την ανάδειξη της γαστρονομίας της Λήμνου αλλά και την ίδια τη Λήμνο ως έναν ποιοτικό γαστρονομικό προορισμό. Το καλοκαιρινό φεστιβάλ δεν είναι η μοναδική δράση που έχει ανασταλεί, καθώς είχαν προγραμματιστεί επιπλέον δρώμενα στο νησί την περίοδο του φεστιβάλ αλλά και την Αθήνα τους μήνες που μας πέρασαν.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε: “Καθώς φέτος η διεξαγωγή του ετήσιου φεστιβάλ που περιμέναμε με τόση χαρά στα τέλη Ιουλίου αναβάλλεται, σας προσκαλούμε να μας γνωρίσετε μέσα από τα social media όπου μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την υπέροχη Λήμνο“.

You might also like