Παρουσιάζουμε μια συνταγή από την Πρωτοβουλία Meet The Lamp την οποία υλοποίησε στη χώρα μας η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στη βάση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενθάρρυνση της χρήσης πρόβειου κρέατος στην επαγγελματική εστίαση αλλά και στην καθημερινή κουζίνα των Ευρωπαίων πολιτών. Οι συνταγές είναι του σεφ Νικόλαου Φωτιάδη, επικεφαλής στην ομάδα ‘Μπριγάδα’ (ένωση- ομάδα που δημιούργησαν επαγγελματίες του διατροφικού τομέα με στόχο να προωθήσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα). Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την παραχώρηση του σχετικού υλικού.
Μίνι σάντουιτς με φετούλες αρνιού
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά
Αραβικές πίτες
Λεπτοκομμένες φέτες αρνιού
1 αγγούρι σε φέτες λεπτοκομμένες στρογγυλές
Λεπτοκομμένες φέτες αβοκάντο
Αρακά
Αλάτι
Για τη ντρέσινγκ
3 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3-4 κλωναράκια κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Αλάτι
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα καυτερή
Εκτέλεση
- Βράζουμε τον αρακά και τον στεγνώνουμε.
- Ψήνουμε τις φέτες αρνιού στη σχάρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη ντρέσινγκ, μαζί και τον αρακά.
- Στήνουμε το σάντουιτς βάζοντας στη βάση την αραβική πίτα, τα υπόλοιπα υλικά μς και ολοκληρώνουμε με τη ντρέσινγκ γιαουρτιού.