Λιαστή τομάτα MARKO’ POLO από την Στρουγκάτο

Για νόστιμες, υγιεινές μεσογειακές συνταγές

Η εταιρεία Μαρκόπουλος Στρουγκάτο, η οποία προσφέρει από το 1992 ποικιλία επώνυμων προϊόντων υψηλής ποιότητας, παρουσιάζει το νέο είδος της Τομάτα Λιαστή MARK’O POLO κατευθείαν από την Ιταλία, για νόστιμες, υγιεινές μεσογειακές συνταγές. Μια από αυτές, το ‘Κριθαράκι με λιαστές ντομάτες και ξερή κρητική μυζήθρα‘ παρουσιάζουμε εδώ.

 

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε 500 γρ. κριθαράκι χονδρό και το αφήνουμε μέχρι να μισομαλακώσει και στραγγίζουμε. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά 1 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο μαζί με 20 λιαστές ντομάτες για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε πολτοποιημένα τοματάκια, λίγο θυμάρι, 300 ml νερό, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι όπως μας αρέσει. Πασπαλίζουμε με κρητική μυζήθρα ξερή, τριμμένη ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

You might also like