Σαλάτα με ρόκα και αρνί σε φωλιά αραβικής πίτας

Μια συνταγή του σεφ Νίκου Φωτιάδη για την Πρωτοβουλία Meet The Lamp

Παρουσιάζουμε μια συνταγή από την Πρωτοβουλία Meet The Lamp την οποία υλοποίησε στη χώρα μας η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, στη βάση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος για την ενθάρρυνση της χρήσης πρόβειου κρέατος στην επαγγελματική εστίαση αλλά και στην καθημερινή κουζίνα των Ευρωπαίων πολιτών. Οι συνταγές είναι του σεφ Νικόλαου Φωτιάδη, επικεφαλής  στην ομάδα ‘Μπριγάδα’ (ένωση- ομάδα που δημιούργησαν επαγγελματίες του διατροφικού τομέα με στόχο να προωθήσουν τα ελληνικά τοπικά προϊόντα). Ευχαριστούμε την ΕΔΟΚ για την παραχώρηση του σχετικού υλικού.

 

Σαλάτα με ρόκα και αρνί σε φωλιά αραβικής πίτας

Προετοιμασία: 15 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

400 γρ. αρνί σπάλα

Αραβική πίτα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν

200 γρ. ρόκα

300 γρ. τοματίνια

Αγγγουράκια τουρσί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κρέμα βασιλικού

1 κ.γ. μουστάρδα με μέλι

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοκομμένο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε την πίτα σ’ ένα ανάποδο μεταλλικό μπολ ώστε να πάρει τη φόρμα της ‘φωλιάς’ και ψήνουμε στον φούρνο στους 180ο βαθμούς  μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα την αφαιρούμε από το σκεύος και έχουμε τη φωλιά μας έτοιμη.
  • Λέμε στον χασάπη μας  να αποστεώσει την σπάλα του αρνιού μας και να την κόψει σε λεπτές λωρίδες και σε μήκος 5 εκατοστά.  Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το αρνί μέχρι να πάρει χρώμα. Όταν κοντεύει, προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση και ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να γκλασάρουν. Αλατοπιπερώνουμε και βγάζουμε από τη φωτιά.
  • Σ΄ ένα βαθύ σκεύος βάζουμε τη ρόκα, το αγγουράκι τουρσί και το μείγμα με το αρνί. Ρίχνουμε το εστραγκόν, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού, τη μουστάρδα με το μέλι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε τη σαλάτα  για να μαριναριστεί. Σερβίρουμε μέσα στη φωλιά της αραβικής πίτας.

You might also like