Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: στηρίζει καλλιεργητές

Τηρεί στο ακέραιο τις συμφωνίες που έχει συνάψει με εκατοντάδες παραγωγούς

Σε μια εποχή που το κοινό καλό απαιτεί τη συμπόρευση της υγιούς επιχειρηματικότητας με την εταιρική ευθύνη, η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ) πράττει το αυτονόητο, τηρώντας και φέτος στο ακέραιο τις συμφωνίες που έχει συνάψει με εκατοντάδες παραγωγούς κριθαριού βυνοποίησης, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που πρώτη εφάρμοσε στην Ελλάδα το 2006.

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, παρά τις τεράστιες απώλειες που προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία του κορωνοϊού, η ΖΜΘ θα απορροφήσει – όπως πάντα – το σύνολο της παραγωγής των συμβεβλημένων καλλιεργητών της, στην προσυμφωνημένη τιμή.

Επιπλέον, η ΖΜΘ θα συνεχίσει την πάγια πολιτική της για απευθείας συνεργασία με τους παραγωγούς, χωρίς την παρεμβολή εμπόρων ή μεσαζόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το κριθάρι που παράγουν.

Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΖΜΘ χιλιάδες παραγωγοί από την Μακεδονία και τη Θράκη. Κάθε χρόνο καλλιεργούνται περίπου 30.000 στρέμματα και συγκομίζονται κατά προσέγγιση 13.000-14.000 τόνοι κριθαριού, που αποτελούν τη βασική πρώτη ύλη για την μπίρα ΒΕΡΓΙΝΑ.

Το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της ΖΜΘ προβλέπει συστηματική υποστήριξη και παρακολούθηση του συνόλου των καλλιεργούμενων εκτάσεων από τους γεωπόνους της εταιρείας, σε συνδυασμό με προσεκτική επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών κριθαριού για κάθε περιοχή ξεχωριστά. Επίσης, είναι πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας κριθαριού ζυθοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο AGRO 2.1 – 2.2, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα γεωργικής πρακτικής.

You might also like