ΣΚΕΑΝΑ: νέα επιστολή απόγνωσης για την εστίαση

Μιλάει για 'εστίαση χρεοκοπημένη', προτείνει μέτρα και απειλεί με κινητοποιήσεις

Νέα επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Αχαΐας στην οποία παρουσιάζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση, διαμαρτύρεται για τα εξοντωτικά πρόστιμα, καταγγέλλει οτι η εστίαση αντιμετωπίζεται πολύ αυστηρότερα από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες (π.χ. αερομεταφορές), ενώ προτείνει, για μια φορά ακόμα, μέτρα για τη διάσωση της σαιζόν και τη στήριξη των επαγγελματιών.

 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Σύνδεσμος, η εστίαση  δεν είναι ο μόνος κρίκος που θα διαφυλάξει από την ‘ρήξη’ την υγειονομική αλυσίδα. «Υπαίθρια ανεξέλεγκτα πάρτυ, συγκεντρώσεις στις εκκλησίες, σε ελεύθερες παραλίες, πολιτικές συγκεντρώσεις, στα αεροπλάνα 3 άτομα δίπλα- δίπλα, αλλά ο ποινικός κώδικας επιβάλλεται μόνο στα μαγαζιά μας, όπου υπάρχει και περιορισμός πυκνότητας ατόμων ανά τμ. αλλά και περιορισμός αποστάσεων»  αναφέρουν συγκεκριμένα.

 «Μας ανοίξατε λοιπόν, για να συντηρήσουμε το σύστημα με εισφορές και φόρους και για να μην πληρώνετε εσείς τους υπαλλήλους; Έκπτωση, λοιπόν, οι άλλοι στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων, εμείς ως συνήθως ελεγχόμενοι και τιμωρούμενοι. Πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα μικτής χρήσης εάν δεν χρησιμοποιεί μπαρ, πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα με χρήση παραλίας, πως θα επιβιώσει ένα κατάστημα χωρίς ημιυπαίθριο χώρο; Καλύτερα, λοιπόν, να μας αφήσετε κλειστούς, διαφορετικά βοηθήστε μας» αναφέρεται στην επιστολή.


Ο ΣΚΕΑΝΑ προτείνει

  1. Επιδοτήστε τα ενοίκια μέχρι λήξει το ασύμμετρο κακό του κορωνοϊού.
  2. Δώστε μας Φ.Π.Α. 6% και 13% όσο κρατήσει αυτό.
  3. Επιδοτήστε τις ασφαλιστικές εισφορές.
  4. Επιδοτήστε μας με χρήματα όπως οι άλλες χώρες και όχι δίνοντας δάνεια.
  5. Εφαρμόστε ένα ποινολόγιο, όχι εξοντωτικό με σφράγισμα ενός ή δύο μηνών και τεράστια πρόστιμα αλλά ένα ποινολόγιο κλιμακωτό, συμμορφωτικό.
  6. Μην μας διαπομπεύετε δημόσια με ανάρτηση αφίσας πως μας δώσατε 534 ευρώ, έχουμε παράξει για εσάς τα τρις περισσότερα.
  7. Εισάγετε πλέον τουρίστες για να στηρίξετε την οικονομία. Στην χώρα δεν έχουμε κρούσματα. Βοηθήστε μας να επιβιώσουμε κι αν υπάρξουν προβλήματα προχωρήστε σε τοπικά lockdown, διαφορετικά κλείστε μας από τώρα.
  8. Ναι και αφίσα θα βάλουμε στα μαγαζιά μας για τα 534€ και για τα δάνεια αλλά δίπλα και αφίσα για όλα τα άλλα που ζητάμε για να μείνουμε όρθιοι.
  9. Θα διαμαρτυρηθούμε με όση φωνή και δύναμη έχουμε – Έχουμε ήδη προετοιμάσει αντίδραση.
  10. Είμαστε ο κλάδος που δημιουργεί για την χώρα το 25% του οικονομικού γίγνεσθαι, μαζί με την προμηθευτική και συνεργατική αλυσίδα και δίνει δουλειά στο 25% του εργατικού δυναμικού της χώρας.
You might also like