Νέο iVario Pro από την Rational

Η νέα κατηγορία απόδοσης για την επαγγελματική κουζίνα

Το iVarioPro της Rational ορίζει νέα πρότυπα για την επαγγελματική κουζίνα. Το σύστημα μαγειρέματος, το οποίο λειτουργεί με θερμότητα επαφής, εντυπωσιάζει με τις έξυπνες λειτουργίες του και καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια από τα συμβατικά ταψιά και τα τηγάνια.

 

Παρόλο που τα συνδεδεμένα φορτία έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τον προκάτοχο VarioCookingCenter, έχει έως και 20% υψηλότερη χωρητικότητα και με την επιλογή μαγειρέματος με πίεση, χωρίς συντήρηση είναι έως και 35% γρηγορότερo σε σύγκριση με το μαγείρεμα χωρίς πίεση. Το iVarioBoost, το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, εξασφαλίζει ακριβείς θερμοκρασίες στη βάση του δοχείου και τις ρυθμίζει με ευαισθησία.

Με το iZoneControl, η βάση του δοχείου μπορεί ακόμη και να χωριστεί σε έως και τέσσερις ζώνες, οπότε ο χρήστης μπορεί να μαγειρέψει διαφορετικά τρόφιμα ταυτόχρονα, σε διαφορετικό χρόνο και σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Η εργονομία θέτει επίσης νέα πρότυπα: Πόδια με ρυθμιζόμενο ύψος, κρύες πλευρές δοχείου και στρογγυλεμένες γωνίες καθιστούν την εργασία ασφαλέστερη.

 

Παραγωγικότητα, ευελιξία και απλότητα

«Παραγωγικότητα, ευελιξία και απλότητα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το νέο iVarioPro» εξηγεί ο Μάριος Σαββάτης, Γενικός Διευθυντής ΝΑ Ευρώπης. Το πατενταρισμένο σύστημα θέρμανσης iVarioBoost βασίζεται σε κεραμικά θερμαντικά στοιχεία που είναι σταθερά συνδεδεμένα και κατανέμονται ομοιόμορφα στην ανθεκτική στις γρατσουνιές βάση. Το iVario Pro θα θερμανθεί έως και 200 ​​° σε λιγότερο από 2,5 λεπτά και έχει αρκετή ενέργεια για να θωρακίσει περίπου 30 κιλά γκούλας σε περίπου 15 λεπτά. Αυτό κάνει το iVarioBoost 4 φορές γρηγορότερο από τη συμβατική τεχνολογία.

Επίσης, δεν υπάρχει πτώση της θερμοκρασίας όταν χύνεται κρύο υγρό, όπως κρέμα σε κατσαρόλα. Το iVarioBoost μπορεί να αφαιρέσει την ενέργεια σχεδόν εξίσου γρήγορα, αποτρέποντας να κολλήσουν ή να παραβράσουν ευαίσθητα τρόφιμα, όπως το ρυζόγαλο. Ο Μ. Σαββάτης συνεχίζει: «Αυτή είναι η μέγιστη ισχύς που ανταποκρίνεται σε ακρίβεια».

Η ακρίβεια παρέχεται από το iCookingSuite, τη νοημοσύνη μαγειρικής στο iVario Pro. Οι αισθητήρες ανιχνεύουν την ποσότητα και την κατάσταση του φαγητού και ρυθμίζουν τις παραμέτρους μαγειρέματος ανάλογα, έτσι ώστε το επιθυμητό αποτέλεσμα να μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς ο χρήστης να κάνει πολλά. «Το iVario Pro εξαλείφει την ανάγκη για έλεγχο και παρακολούθηση. Όπως με το AutoLift, το οποίο σηκώνει αυτόματα το φαγητό από το υγρό μαγειρέματος », εξηγεί ο Μ. Σαββάτης. Ταυτόχρονα, η ιδέα λειτουργίας είναι νέα και ο χρήστης μπορεί είτε να επιλέξει τρόπους λειτουργίας για κρέας, ψάρι, πουλερικά ή συνοδευτικά πιάτα ή μεθόδους μαγειρέματος όπως τηγάνι ή φριτέζα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο εκπαίδευσης και μάθησης.

Ιδανικό για εστιατόρια  και βιομηχανίες τροφοδοσίας

Το iZoneControl επίσης παρέχει περισσότερη ευελιξία, γιατί το iVario Pro μπορεί τώρα να χωριστεί σε έως και τέσσερις ζώνες, οι οποίες μπορεί να έχουν οποιοδήποτε σχήμα ή μέγεθος. Το νέο σύστημα μαγειρέματος έχει φέρει επίσης επανάσταση στις καθημερινές ρουτίνες της κουζίνας, όσον αφορά την εργονομία. Αυτό συμβαίνει επειδή τίποτα δεν κολλάει και είναι εύκολο να καθαριστεί, συχνά σε δύο λεπτά. Διάφορες παραλλαγές ρύθμισης, όπως κρεμαστό στον τοίχο ή σε ρόδες, καθιστούν τη νέα μονάδα εξαιρετικά προσαρμόσιμη.

Το iVario Pro 2-S με δύο δοχεία είναι ιδανικό για εστιατόρια ή ως πρόσθετη μονάδα για επιχειρήσεις και βιομηχανία τροφοδοσίας. Τα δύο συστήματα μαγειρέματος μονού δοχείου με 100 ή 150 λίτρα είναι τα νέα ταλέντα στη βιομηχανία τροφοδοσίας.

Οι μονάδες νέας γενιάς συμπληρώνονται από το iVario 2-XS, το οποίο είναι ιδανικό για εστιατόρια από 30 γεύματα, με τα δύο δοχεία των 17 λίτρων, ένα πλήρες πακέτο αξεσουάρ και πολύ ελκυστική τιμή. Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα για το νέο σύστημα μαγειρέματος μπορεί τώρα να πειστεί για την απόδοσή του στο διαδικτυακό σεμινάριο More Tour 2020.


Οι ενδιαφερόμενοι θα είναι σύντομα σε θέση να βιώσουν όλα τα συστήματα μαγειρικής ζωντανά στο More Tour 2020 και οι ημερομηνίες θα είναι διαθέσιμες στο rational-online.com.

You might also like