Ξεκίνησαν και πάλι οι ‘Γεύσεις Της Δαμασκού’

Νέο κατάστημα στην Φωκίωνος Νέγρη, στήριγμα για μετανάστες & πρόσφυγες

Ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του μετά το αναγκαστικό lockdawn λόγω της πανδημίας, το νέο κατάστημα ‘Γεύσεις Της Δαμασκού’, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2019 στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Πρόκειται για ένα  ένα κλασικό φαλαφελτζίδικο το οποίο δημιούργησε ο επιχειρηματίας Χασάν Χμεϊντάν.

 

Ο Σύριος στην καταγωγή και κάτοικος Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια Χασάν Χμεϊντάν, στέλεχος στο χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, κουβαλάει μεγάλη οικογενειακή παράδοση, καθώς η οικογένειά του δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην εστίαση με καταστήματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη).

Με μικροσκοπική αίθουσα αλλά με μια μεγάλη αυλή πάνω στον πεζόδρομο, το κατάστημα ξεκίνησε και πάλι τη λειτουργία του, μετά την πανδημία. Κατά τη διάρκεια της καταντίνας, το κατάστημα λειτούργησε ως take- away και ως delivery, σήμερα είναι και πάλι έτοιμο να εξυπηρετήσει τους πελάτες του.

 

Αξίζει να σημειώσουμε οτι  το εστιατόριο ‘Γεύσεις Της Δαμασκού’, προσλαμβάνει άτομα προσφυγικού και μεταναστευτικού προφίλ στα οποία παράλληλα με την αμειβόμενη εργασία, παρέχεται εκπαίδευση στην τέχνη της μαγειρικής και εξάσκηση στην ελληνική γλώσσα.

Με τον τρόπο αυτό παρέχεται μια ολοκληρωμένη εμπειρία στον χώρο εστίασης στην Αθήνα για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να απασχοληθούν ύστερα σε άλλους χώρους και να δώσουν τη θέση τους στους επόμενους να εκπαιδευτούν.

You might also like