Σύστημα IKitchen από την Rational

Η λύση για το βιομηχανικό catering

Έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού, πίεση κόστους, ψηφιοποίηση – αυτές είναι οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο βιομηχανικό catering. Σε αυτά προστίθενται οι αυξημένες απαιτήσεις των επισκεπτών σχετικά με την ποιότητα, τις ειδικές κατηγορίες κατανάλωσης φαγητού, όπως χορτοφαγία, βιγκανισμός, διατροφή χωρίς γλουτένη ή λακτόζη, καθώς και μια ποικιλία προϊόντων. Εκτός από καλές και έξυπνες ιδέες, οι κουζίνες χρειάζονται έναν συνεργάτη που γνωρίζει τις προκλήσεις, τις υποστηρίζει τεχνικά και τους επιτρέπει να παράγουν μεγάλες ποσότητες. Η Rational έχει δημιουργήσει αυτού του είδους την υποστήριξη με το iKitchen.

 

«Κάτω από το όνομα iKitchen, έχουμε συνδυάσει το iCombiPro, το iVario Pro και το Connected Cooking για να σχηματίσουμε μια λύση συστήματος» λέει ο Μάριος Σαββάτης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων ΝΑ Ευρώπης της Rational, εξηγώντας τα βασικά χαρακτηριστικά. Ο στόχος είναι να διευκολυνθεί η εργασία, ειδικά σε μεγάλες κουζίνες με παραγωγή 500 γεύματα την ημέρα ή περισσότερο, για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών και την εξοικονόμηση χώρου, χρημάτων, ενέργειας και πρώτων υλών.

Ο Μ. Σαββάτης γνωρίζει, επίσης, ένα καλό παράδειγμα. Εάν πάρετε μια κουζίνα που ήταν αρχικά εξοπλισμένη με ανατρεπόμενο τηγάνι, βραστήρα, φριτέζα, μαγείρεμα με πίεση, φούρνο ζεστού αέρα και εστίες μαγειρέματος, μπορείτε να αντικαταστήσετε όλες τις συσκευές εκτός από τις εστίες μαγειρέματος, με το iCombi Pro και iVario Pro. Εξασφαλίστε εξοικονόμηση χώρου έως και 40%.

Ταυτόχρονα, και τα δύο συστήματα μαγειρέματος καλύπτουν έως και το 90% όλων των συμβατικών εφαρμογών μαγειρέματος. Για ορισμένες εφαρμογές, όπως το μαγείρεμα ζυμαρικών ή την προετοιμασία φαγητού με τη μέθοδο sous-vide, μπορούν ακόμη και να αναλάβουν εργασίες μεταξύ τους, αυξάνοντας έτσι σημαντικά την ευελιξία μιας εμπορικής κουζίνας. Κατά κανόνα, το μαγείρεμα είναι, επίσης, πιο υγιεινό.


«Με το iCombiPro μπορείτε να τηγανίζετε χωρίς λίπος. Αυτό σημαίνει ότι οι πατάτες είναι τόσο τραγανές όσο επιθυμείτε, αλλά έχουν πολύ λιγότερο λίπος. Επιπλέον, στον ατμό με το iCombiPro διατηρούνται πολύ καλύτερα οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά» Μάριος Σαββάτης


Το γεγονός ότι και τα δυο μαγειρικά συστήματα έχουν δημιουργηθεί για να συνεργάζονται,  αποδεικνύεται, επίσης, από τις όμοια σχεδιασμένες διεπαφές χρήστη που καθοδηγούν τον χρήστη στο μενού, σύμφωνα με την ίδια αρχή. Και τα δυο, επίσης, έχουν έξυπνες λειτουργίες που κάνουν τον χειρισμό ακόμη πιο εύκολο και έτσι μειώνουν σημαντικά το ποσοστό σφαλμάτων. Ακόμη και οι ανειδίκευτοι ή οι όχι επαρκώς εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι έχουν εύκολη πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές μαγειρικής.

Το γεγονός ότι το iKitchen κάνει βέλτιστη χρήση όλων των πόρων αποδεικνύεται, για παράδειγμα, με το μαγείρεμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τόσο το iCombi Pro, όσο και το iVario Pro διαθέτουν αυτήν την εφαρμογή, εξοικονομώντας έτσι πολύ χρόνο παραγωγής και απομακρύνουν το άγχος και την πίεση από την κουζίνα.

Το τρίτο στοιχείο, το Connected Cooking, χρησιμεύει, επίσης, στην αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς η λύση δικτύωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κεντρική διαχείριση και μεταφορά προγραμμάτων μαγειρέματος. Για παράδειγμα, τα δεδομένα HACCP μπορούν να ανακτηθούν και να αποθηκευτούν και από τα δύο συστήματα μαγειρέματος και το iCombi Pro μπορεί ακόμη και να ελεγχθεί εξ αποστάσεως. Αυτό εξοικονομεί πολύ χρόνο, μειώνει το ποσοστό σφαλμάτων και διασφαλίζει ένα σταθερό πρότυπο στην παραγωγή τροφίμων. Μόνο η φόρτωση και εκφόρτωση πρέπει να γίνει προσωπικά.

Το συμπέρασμα του Μ. Σαββάτη: «Με το iKitchen, οι κουζίνες στο βιομηχανικό catering μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα πιο επιτυχημένα από πριν και να ανταποκριθούν με ευελιξία στις προκλήσεις τους».

You might also like