Καινούρια προϊόντα από την  yiam

Αγνό σπιτικό φαγητό σε γυάλινα βάζα

Νέο κατάλογο προϊόντων παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία yiam η οποία δραστηριοποιείται εδώ και 22 χρόνια στον τομέα των τροφίμων και έγινε πολύ γνωστή στο παρελθόν με μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού σε μικρά γυάλινα βαζάκια. Αυτή τη φορά η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά έτοιμα, παραδοσιακά γεύματα.

 

Το yiam είναι ένα εργαστήριο τροφίμων που έχει κλείσει σε βάζα όποια παραδοσιακή ελληνική γεύση μπορείτε να φανταστείτε. Ο Κώστας Παπαχαραλάμπους, γιος της ιδρύτριας (Αύρα Πανουσοπούλου), τα τελευταία έξι χρόνια πραγματοποίησε ταξίδια  και πρακτική άσκηση δίπλα σε μεγάλους μάγειρες όπως ο Joel Robuchon (chef του 20ου αιώνα), ο Andoni Anduriz (μέσα στους 10 καλύτερους σεφ του κόσμου τα τελευταία 15 χρόνια) και ο Arzak (με 3 αστέρια Michelin). Επιστρέφοντας στο εργαστήριο αποφάσισε και με αφορμή την οικονομική κρίση, να δώσει μια πιο δημιουργική χροιά στα ήδη εκλεκτά προϊόντα της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος «πηγαινοέρχομαι σε κουζίνες και εστιατόρια ανά τον κόσμο και πάντα γυρνάω στον Κίσσαβο, στο εργαστήριο. Η τελευταία μου επιστροφή ήταν λίγο πριν την πανδημία όπου σχεδίαζα ένα καινούργιο κατάλογο γιαm σχετικά ακραίο: χαβιάρι από φακές και αυγοτάραχο, καπνιστό βούτυρο και άλλα, ώσπου ήρθαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα και άλλαξε ο κόσμος όλος».

 

Σε εκείνη τη φάση ο Κώστας Παπαχαραλάμπους σκέφτηκε, σχεδίασε και προχώρησε στη δημιουργία ενός μενού έτοιμων παραδοσιακών φαγητών κατσαρόλας σε βάζα. Ασφαλή, χωρίς συντηρητικά, που κρατάνε ερμητικά τις γεύσεις και τα αρώματα, με μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολα στην μεταφορά χωρίς κανένα υγειονομικό κίνδυνο μέχρι και την στιγμή που τα απολαμβάνει ο καταναλωτής.

«Κάθε ακραία συνθήκη προκαλεί την δημιουργικότητα και εμφανίζει νέους δρόμους και κόσμους. Τα φαγητά yiam είναι η πρόταση μας στις νέες αυτές συνθήκες που καλούμαστε να προσαρμοστούμε. Ταυτόχρονα κάνει το καλό φαγητό πιο προσβάσιμο και εύκολο από ποτέ» υποστηρίζει ο Κ. Παπαχαραλάμπους.

Η σειρά περιλαμβάνει 11 ελληνικές παραδοσιακές συνταγές από κατσαρόλα  για το καθημερινό τραπέζι, από τον chef Κώστα Παπαχαραλάμπους με την υπογραφή της yiam. Για το σπίτι, για το γραφείο, για το camping και για κάθε μέρα. Δεν περιέχουν συντηρητικά και πρόσθετα, είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Είναι παστεριωμένο προϊόν ψυγείου με διάρκεια 3 μήνες.


Δείτε όλα τα προϊόντα με την περιγραφή τους: ΕΤΟΙΜΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

You might also like