Δημ. Χριστοφορίδης: «Πάμε πλέον ‘μέρα με τη μέρα’»

Ο εκ των ιδιοκτητών του ομίλου nice n' easy σχολιάζει την επικαιρότητα

Από τη Μύκονο στην οποία βρίσκεται επιβλέποντας τη λειτουργία του εστιατορίου του, o Δημήτρης Χριστοφορίδης, ο ένας εν των δύο ιδρυτών του ομίλου nice n’ easy, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για να βελτιωθεί το κλίμα στην αγορά της εστίασης κι είναι κι αυτός, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, υποχρεωμένος να περιμένει. Εν τω μεταξύ όμως, ρίχνει στην αγορά όλα τα ‘χαρτιά’ του και μεταξύ αυτών κι ένα καινούργιο, το εστιατόριο Mystilli στο Μοναστηράκι.

 

Μπορεί η αγορά της εστίασης να έχει ανοίξει εδώ και ενάμιση μήνα, εντούτοις τα εστιατόρια δεν έχουν ακόμα καταφέρει να βρούνε το βηματισμό τους. Οι μεμονωμένοι επιχειρηματίες βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση σε σχέση με τους οργανωμένους ομίλους οι οποίοι στηρίζονται στις οικονομίες κλίμακας και τη φήμη τους.

Με αυτά τα όπλα και με οδηγό πάντα την ποιότητα των επιλογών του, ο  επιχειρηματίας Δημήτρης Χριστοφορίδης του ομίλου nice n’ easy αντιμετωπίζει με στωικότητα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση και τη διασκέδαση.

 

Περιμένει τουρίστες και η Μύκονος

«Αυτή την περίοδο στην Αθήνα βρισκόμαστε στο 50% του τζίρου που είχαμε πέρυσι τέτοια εποχή, στην Μύκονο όμως είμαστε πολύ πιο κάτω» μας λέει αναφερόμενος στα καταστήματα nice ‘ easy (Αθήνα & Κηφισιά), Frankie (Αθήνα & Κηφισιά), Zinglee (Αθήνα) αλά και στα nice n’ easy και SantAnna στη Μύκονο. Προσθέτει επίσης: «Δεν νομίζω ότι κανείς μπορείς να προβλέψει τι θα γίνει από εδώ και πέρα κι έτσι, βαδίζουμε day to day καθώς χώρες προέλευσης τουριστών ανοίγουν και κλείνουν καθημερινά. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει».

Όπως μας ενημερώνει ο έμπειρος επιχειρηματίας της εστίασης, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο όλοι κινούνται μέρα με τη μέρα, η μια εβδομάδα είναι καλύτερη από την άλλη, ενώ οι ξενοδόχοι του νησιού εκτιμούν ότι η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί μετά τις 20 Ιουλίου και ακόμα περισσότερο τον Αύγουστο.

Το νέο εστιατόριο στο Μοναστηράκι

Στην Αθήνα ο όμιλος έχει στραμμένη την προσοχή του στο νέο εστιατόριο Mystilli στον πεζόδρομο της Αδριανού (7), στο Μοναστηράκι, το οποίο ξεκίνησε λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία κι επανήλθε με το άνοιγμα της εστίασης.

Είναι ένα κατάστημα δημιουργικής ελληνικής κουζίνας και μάλιστα είναι ακόμα πιο ‘ελληνικό’ στις επιλογές των προϊόντων και των πιάτων του από τα εστιατόρια nice n’ easy. «Στο Mystill πάμε καλύτερα αλλά η κατάσταση δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Ας ελπίσουμε ότι με το άνοιγμα του τουρισμού θα αλλάξει η εικόνα στην Αθήνα» σχολιάζει ο Δ. Χριστοφορίδης.

 

Όσο για τα μελλοντικά σχέδια του ιδίου και του ομίλου, αυτά συνδέονται με τον πολιτισμό (και τον τουρισμό ασφαλώς…). Πριν την πανδημία του κορωνοϊού, ο όμιλος είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για τα εστιατόρια που θα αναπτυχθούν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, έργο το οποίο δεν έχει προχωρήσει καθώς η πανδημία και η αναθεώρηση κάποιων όρων του διαγωνισμού έχει ‘παγώσει’ τις αποφάσεις του Μουσείου.


Φωτογραφίες: © nice n’ easy group. Κεντρική φωτογραφία: Ο Δημήτρης Χριστοφορίδης στο Frankie Κολωνακίου [© Θανάσης Αντωνίου/Grill].

You might also like