Λουκέτο Pizza Hut: Αγωνία και για τα KFC

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας: Ζητάει στήριξη της εστίασης που ‘αιμορραγεί’…

Αγωνία επικρατεί για το μέλλον της αλυσίδας εστιατορίων KFC η οποία ανήκει, όπως και η αλυσίδα Pizza Hut, στο portofolio της εταιρείας Food Plus που διαχειριζόταν μέχρι πρόσφατα τα δύο σήματα στην Ελλάδα.

 

Το κλείσιμο των καταστημάτων της αμερικανικής μάρκας πίτσας αποδίδεται στην πανδημία του κορωνοϊού αν και ο όμιλος αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Η διαχείριση του σήματος είχε γίνει επισφαλής εδώ και τουλάχιστον μια τριετία στην Ελλάδα, η εταιρεία κατέγραφε ζημίες και ο Ιούλιος του 2020 αποδείχτηκε ότι ήταν καθοριστικός για το μέλλον της στην Ελλάδα.

Για τα KFC δεν υπάρχουν σκέψεις για πώληση του σήματος, η μητρική εταιρεία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει κανονικά ενώ το πιο πιθανό είναι ότι θα αναζητηθεί επενδυτικό σχήμα ή ιδιώτης επιχειρηματίας στο άμεσο μέλλον.

Ευρύτερη ανησυχία

Το λουκέτο στην Pizza Hut εντείνει την ανησυχία για τη συνολική αγορά εστίασης στην Ελλάδα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πραγματοποίησε σχετική με την υπόθεση δήλωση την οποία αναδημοσιεύουμε.

«Η αποχώρηση της Pizza Hut από την Ελλάδα αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη είδηση, αποδεικνύοντας την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί και συνεχίζει να υφίσταται ο κλάδος της εστίασης, γεγονός που έχει θέσει επανειλημμένα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητώντας από την κυβέρνηση να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Ακόμη και μετά την άρση του lockdown, η μείωση του τζίρου για τις επιχειρήσεις του κλάδου φτάνει έως και 50%, ενώ εκτιμάται ότι περίπου το 40% δεν έχει ανοίξει καν.Έχουμε εδώ και καιρό κρούσει, πολλάκις, τον κώδωνα του κινδύνου, για τις αντοχές τόσο της εστίασης όσο και του συνόλου των επιχειρήσεων. Όταν ένας κολοσσός, όπως αυτός της Pizza Hut, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της πανδημίας, είναι σαφές ότι η στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων του κλάδου από την κυβέρνηση είναι μονόδρομος. Διαφορετικά η εκτίμηση για 100.000 ‘λουκέτα’ και πάνω από 250.000 νέους ανέργους, είναι πολύ πιθανό να ξεπεραστεί κατά πολύ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία αλλά και την κοινωνική συνοχή».


Κεντρική φωτογραφία: Το KFC στη Μητροπόλεως (Σύνταγμα), στην πανδημία του κορωνοϊού.

You might also like