Ξεκίνησε ο  Ερβέ Προνζάτο στα Άνω Πετράλωνα

Herve: Το νέο εστιατόριο του διάσημου σεφ που επέστρεψε στη χώρα μας

Ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη Ιουλίου, το εστιατόριο Herve, το οποίο αποτελεί τη νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Ερβέ Προνζάτο (Herve Pronzato). Πρόκειται για εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας στο οποίο δεσπόζει μια ανοικτή κουζίνα και γύρω της μεγάλη μπάρα στην οποία κάθονται, σερβίρονται και τρώνε οι επισκέπτες.

 

Ο Γάλλος σεφ, μια κορυφαία προσωπικότητα της υψηλής γαστρονομίας,  βρίσκεται στη χώρα μας από το 1990 κι έχει εργαστεί σε ορισμένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια όλων των εποχών: Intercontinental, Πιλ Πουλ, Σπονδή, Χύτρα κ.ά.

Έχει τιμηθεί επανειλημμένα με Χρυσό Σκούφο (περιοδικό Αθηνόραμα), το 2011 είχε συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή του Top Chef στην Ελλάδα και έχει γαλουχήσει γενιές νέων σεφ. Το 2012 έφυγε από τη χώρα μας για να εργαστεί στην Ασία και τη Μέση Ανατολή και επέστρεψε πριν μερικούς μήνες για να στήσει και πάλι ένα εστιατόριο που θα φέρει τη μοναδική γευστική ‘σφραγίδα’ του.

Η σάλα του εστιατορίου Herve έχει διατηρήσει την πέτρα του παλαιού κτηρίου στο οποίο στεγάζεται.

 

Το Herve, (βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα, στο τέρμα της οδού Τριών Ιεραρχών 170, στην πλατεία Κοίλης), το οποίο ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου και θα απασχολεί 11 εργαζόμενους, διαθέτει και μια μικρή αλλά πανέμορφη αυλίτσα στην οποία μπορεί να σερβιριστεί μικρός αριθμός επισκεπτών.

H πόρτα του εστιατορίου ανοίγει με κωδικό που αποστέλλεται στο email των επισκεπτών του μετά από την επιβεβαίωση της κράτησής τους, δίνοντας ένα πιο speakeasy χαρακτήρα στο όλο concept που παρουσιάζεται.


Κεντρική φωτογραφία: Ο Γάλλος sef Ερβέ Προνζάτο (δεξιά), με τη μπριγάδα του στην κουζίνα του εστιατορίου Herve.

You might also like