Νέα μέτρα από αύριο και μέχρι 24/8 σε εστίαση

Κλείσιμο στις 12.00 μ.μ. σε περιοχές με έξαρση κρουσμάτων- Και στην Αττική

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να περιοριστεί η διαφαινόμενη διασπορά της πανδημίας, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκαν τα εξής μέτρα, τα οποία θα ισχύουν από Δευτέρα, 17 Αυγούστου και ώρα 06:00. Εξαιρούνται οι υπηρεσίες delivery και take away, χωρίς πώληση αλκοόλ.

 

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, θεσπίζεται έως τις 24 Αυγούστου όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού και στα Κύθηρα, έως τις 24 Αυγούστου.

Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στις οποίες ισχύει τόσο ο περιορισμός των 50 ατόμων στις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όσο και η απαγόρευση λειτουργίας των χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί, ανήκουν και η Περιφέρεια Αττικής.


Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων επιβάλλεται: (α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες και (β) στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας απόφασης, αναστολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες.

You might also like