Πτώχευσε η Garbanzo Mediterranean Grill στις ΗΠΑ

Αλυσίδα 25 εστιατορίων με ζημίες ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων το 2019

Άλλη μια εταιρεία εστίασης στις ΗΠΑ, η Garbanzo Mediterranean Grill υπάγεται στον αμερικανικό πτωχευτικό κώδικα καθώς οι συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού αποδείχτηκαν καταστροφικές για τη δραστηριότητά της. Η αλυσίδα η οποία εδρεύει στο Centennial του Κολοράντο αποτελείται από 25 εστιατόρια, 4 ιδιόκτητα και 21 franchise.

 

Η Garbanzo Mediterranean Grill αντιμετώπιζε προβλήματα ήδη από το 2019 όταν η οικονομική χρήση είχε κλείσει με ζημίες ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων και  15,6 εκατ. δολάρια σε μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις. Η εταιρεία είχε μάλιστα κινήσει διαδικασίες αναδιάρθρωσης των οικονομικών της μέσω ειδικής συμβουλευτικής εταιρείας και ίσως τα κατάφερνε εάν δεν ξεσπούσε η πανδημία. Η εταιρεία το 2019 είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 23 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία έχασε το 75% του τζίρου της το διάστημα Μαρτίου και Μαΐου και όταν ‘άνοιξε’ και πάλι η εστίαση τις ΗΠΑ πραγματοποιούσε πωλήσεις  κατά 20% μικρότερες του μέσου όρου της. Τρομερή υποχώρηση παρουσίασε και ο κλάδος του catering του ομίλου που έχασε το 90% των πωλήσεών του καθώς διακόπηκαν όλες οι εταιρικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ.

Οι franchisees του ομίλου αντιμετώπιζαν επίσης σημαντικά προβλήματα ενώ κάποια καταστήματα σε πανεπιστημιουπόλεις δεν άνοιξαν ποτέ κι ήταν αμφίβολο αν θα άνοιγαν με την έναρξη της ακαδημαϊκής περιόδου τον Οκτώβριο. Όσο για τις πωλήσεις μέσω delivery, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ικανές να στηρίξουν τα καταστήματα του ομίλου, τα οποία τελικά λύγισαν υπό το βάρος; της πρωτοφανούς κρίσης

You might also like