MyJobNow Delivery:  Αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη πρόκληση 

Διδάγματα από την πανδημία και τις νέες επιχειρηματικές συνθήκες που διαμόρφωσε

Η καραντίνα τελείωσε και έφερε τα πάνω κάτω την ελληνική οικονομία. Είναι σίγουρα πολύ νωρίς να πούμε κατά πόσο και σε ποια κατεύθυνση θα μετατοπιστεί η παραγωγική οικονομία της χώρα μας. Αυτό που ήδη βλέπουμε να συμβαίνει είναι ότι δύο από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας -εστίαση και τουρισμός- έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες προκλήσεις.
Κείμενο: Γιώργος Μαρκατάς/ MyJobNow Delivery 

 

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ένας κλάδος της οικονομίας που άνθισε λόγω των συνθηκών ήταν η διανομή έτοιμου φαγητού, ειδών πρώτης ανάγκης και προϊόντων. Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που ενεργοποίησαν την υπηρεσία της παράδοσης για πρώτη φορά, στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τις απώλειες σε έσοδα λόγω καραντίνας. Το MyJobNow Delivery ήταν η υπηρεσία που εμπιστεύτηκαν πολύ μεγάλοι παίκτες της αγοράς λόγω των μοναδικών της χαρακτηριστικών.

Τι προσφέρει η συγκεκριμένη υπηρεσία;

  • Βρίσκει τον κατάλληλο επαγγελματία διανομέα για την εκάστοτε επιχείρηση, δηλαδή έχει ένα οργανωμένο σύστημα συνεντεύξεων των υποψηφίων για να καταλαβαίνει τα ταλέντα και τις αδυναμίες του κάθε επαγγελματία διανομέα.
  • Εξοπλίζει τον επαγγελματία διανομέα με εξοπλισμό προστασίας (μπουφάν, κράνος, γιλέκο ορατότητας).
  • Του παρέχει το μηχανάκι για τη δουλειά του καθώς και του καλύπτει τα έξοδα για τη δουλειά του (βενζίνες).
  • Αναλαμβάνει και διαχειρίζεται όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες στην ΕΡΓΑΝΗ. Από την πρόσληψη μέχρι την αυτόματη δήλωση του εργαζομένου όταν, για παράδειγμα, υπάρχει ανάγκη να δουλέψει μια επιπλέον ώρα.
  • Έχει έναν άνθρωπο 24/7 στη διάθεση του επιχειρηματία για όποιο πρόβλημα προκύψει.

Εξυπηρετώντας τη λιανική

Για παράδειγμα, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξεκίνησε τη συνεργασία του με το MyJobNow εξυπηρετώντας στην αρχή μόνο δύο καταστήματα. Ήδη από τη δεύτερη εβδομάδα της καραντίνας προσέφερε την υπηρεσία σε 15 καταστήματα και απασχολούσε 73 επαγγελματίες διανομείς. Καθότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε ούτε την τεχνογνωσία ούτε τον χρόνο να αντιδράσει με ταχύτητα όπως απαιτούσαν οι συνθήκες, απευθύνθηκε στο MyJobNow.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο προσωπικού της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, «ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση του MyJobNow. Μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ημέρες είχαν καταφέρει να μας βγάλουν πρόγραμμα για 15 καταστήματα, να διαχειριστούν όλη τη γραφειοκρατία της πρόσληψης και των νομικών διαδικασιών και να μας στέλνουν καθημερινά ευγενικούς και εκπαιδευμένους επαγγελματίες διανομείς από τους οποίους μείναμε απολύτως ικανοποιημένοι».

Είναι βέβαιο ότι η αγορά του delivery θα μεγαλώσει με ταχύτατους ρυθμούς την επόμενη περίοδο και ευρύτερα στην μετά τον κορωνοϊό εποχή. Το ζήτημα για τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις είναι να βρουν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις που θα μειώσουν τα κόστη τους και θα αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Ενδεχομένως, το delivery θα αποτελέσει το απαραίτητο εργαλείο για την επιβίωσή τους, και στη συνέχεια, για την άνθησή τους.

Τα δεδομένα μιας υπηρεσίας

Το MyJobNow είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό. Μέσα στην εφαρμογή του MyJobNow εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν και να ανακαλύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με απλό και άμεσο τρόπο.

Το MyJobNow χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αλγόριθμο για να επιλέξει και να παρουσιάσει τις ευκαιρίες εργασίας που ταιριάζουν στον υποψήφιο με κριτήρια απόστασης και ικανοτήτων. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του MyJobNow, με >1.000 καινούργιες θέσεις εργασίας να ανεβαίνουν κάθε μήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πάνω από 250.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το MyJobNow για να βρουν δουλειά.

Με την κρίση του κορωνοϊού να αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία το MyJobNow συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις νέες τάσεις στις αγορές της εστίασης, του τουρισμού και του delivery, το οποίο αναπτύχθηκε σημαντικά την περίοδο της καραντίνας. Τα δεδομένα που σας παρουσιάζουμε είναι προϊόν στατιστικής επεξεργασίας από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, επιχειρήσεις και υποψήφιους εργαζόμενους, που έρχονται σε επαφή καθημερινά μέσα από την πλατφόρμα του MyJobNow.


Στο infographic που ακολουθεί, αποτυπώνεται η μεγάλη εικόνα ως προς την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας μετά την καραντίνα και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει σμίκρυνση των αναγκών εύρεσης προσωπικού για τη φετινή σεζόν, όμως παρά τις δυσχέρειες, τα δεδομένα μας δείχνουν και κάποιες αισιόδοξες τάσεις, όπως η δημιουργία νέων θέσεων σε κλάδους όπως το delivery.

 

You might also like