Η μια μετά την άλλη όλες οι ελληνικές πόλεις της περιφέρειας αποκτούν είτε τη δική τους ζυθοποιία είτε τις δικές τους μπίρες και η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, η Καλαμάτα, μπήκε κι αυτή στο σχετικό κλαμπ με την Surabeer Kalamata, τη νέα εταιρεία μιας παρέας φίλων του ζύθου.
Ξεκινάμε με τη γευστική παλέτα: Η βύνη του κριθαριού είναι σε ισορροπία με την πικράδα του λυκίσκου αλλά τελικά υπερτερεί ελαφρώς ο βυνώδης χαρακτήρας που δίνει γλυκύτητα στη γεύση και αναδίδει ήπια αρώματα φρούτων και κίτρου.
Να πάμε στο όνομα: Sura. Βγαίνει από το Ισπανικό ‘sur’, που είναι ο νότος και από το παιχνίδισμα με το ελληνικό ‘α’. Είναι η πρώτη Καλαματιανή μπίρα. Χειροποίητη, είναι η μπίρα του Ζήση Καλλιμάνη, του Παναγιώτη Θεοφιλάκου και του Φαίδωνα Θεοφιλάκου. Εμφιαλώνεται στην Ζυθοποιία Λακωνίας, στη Σπάρτη.