Μέτρα περιορισμού σε Μύκονο και Χαλκιδική μέχρι 31/8

Επιδημιολογικά επιβαρυμένες οι δύο περιοχές, τίθενται σε ‘έλεγχο’

Άλλες δύο περιοχές της χώρας, ίσως οι πλέον τουριστικές, η Μύκονος και η Χαλκιδική, τίθενται σε νέο καθεστώς μερικών περιορισμών για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού ο οποίος παρουσιάζει ήδη έντονη παρουσία στις περιοχές αυτές. Τα νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ σήμερα και θα ισχύουν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020. Η εστίαση και πάλι στο ‘στόχαστρο’.

 

Το κυβερνητικό επιτελείο το οποίο ασχολείται με την αντιμετώπιση του νέου κύματος κορωνοϊού, έλαβε χθες μια σημαντική απόφαση η οποία αναμένεται να επηρεάσει δραματικά την εστίαση και γενικότερα την εκτός οικίας διασκέδαση σε δύο ‘καυτές’ επιχειρηματικά περιοχές της χώρας, την Μύκονο και τη Χαλκιδική, όπου τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένα και υπάρχει κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Η ομάδα επιστημόνων που συμβουλεύει την Πολιτική Προστασία και Διαχείριση Κρίσεων, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εισηγήθηκε νέα περιοριστικά μέτρα, τα οποία η αλήθεια είναι ότι ‘ακούγονταν’ για τις δύο αυτές περιοχές εδώ και πάνω από μια εβδομάδα.

Τα νέα μέτρα θα ‘προστεθούν’ στα άλλα υφιστάμενα που είναι η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.


Τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι 31/8 σε Μύκονο- Χαλκιδική είναι:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Κεντρική φωτογραφία: Σπύρος Γκολφινόπουλος

You might also like