Συνταγή: Μαστιχάτο κοτόπουλο

Από το εστιατόριο ‘Ο Τζίτζικας & ο Μέρμηγκας’

Η αλυσίδα εστιατορίων ‘Ο Τζίτζικας & ο Μέρμηγκας’ (Σύνταγμα, Κηφισιά, Χαλάνδρι και Άνω Πατήσια) μας παραχώρησε την παρακάτω συνταγή με βάση το κοτόπουλο, ένα από τα εμβληματικά πιάτα της κουζίνας της.

 

Μαστιχάτο κοτόπουλο

Υλικά

500 γρ. κοτόπουλο στήθος

1 κ. σούπας βούτυρο

1 κ. γλυκού φινόκιο τριμμένο στο ψιλό

1 κ. σούπας μπέικον ψιλοκομμένο

150 γρ. μαστίχα λικέρ

200 γρ. μαστίχα λικέρ(για την μαρινάδα)

600 γρ. κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Φύλλο κανταΐφι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το λικέρ μαστίχας, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια ημέρα ώστε να μαριναριστεί και να απορροφήσει όλα τα αρώματα της μαστίχας. Παίρνουμε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση βαθύ), βάζουμε το βούτυρο, το κοτόπουλο, το φινόκιο και το μπέικον τα δουλεύουμε λίγο πάνω στην φωτιά, αλλά προσεκτικά έτσι ώστε να μην πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαστίχα και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η κρέμα γάλακτος και να γίνει μια πηκτή σάλτσα.
  • Για να το σερβίρουμε παίρνουμε το κανταΐφι, το ξύνουμε με τα χέρια έτσι ώστε να το ξεμπλέξουμε. Παίρνουμε ένα γυάλινο μπολ το γυρνάμε ανάποδα φτιάχνουμε μια φωλιά με το κανταΐφι, το καταβρέχουμε με λίγες σταγόνες νερό και το βάζουμε στον φούρνο στον αέρα να ψηθεί στους 160 βαθμούς Κελσίου  για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στην συνέχεια το ξεφορμάρουμε, τοποθετούμε την φωλιά σε ένα πιάτο, βάζουμε το κοτόπουλο με ένα κουτάλι μέσα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  • Σερβίρετε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή.

You might also like