Νέα Πρότυπα Πιστοποίησης από την Α CERT

Coronavirus Safe: Yψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης 

Νέα Πρότυπα Πιστοποίησης που αφορούν στη λήψη μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19 παρουσιάζει ο Φορέας Πιστοποίησης A CERT Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πιστοποίησης έχοντας ως κύριο μέλημά του την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών.

 

Ο Φορέας Πιστοποίησης A CERT επιστρατεύοντας για μία ακόμα αφορά την μακρά πείρα και την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει στον κλάδο των ελέγχων και της πιστοποίησης των τροφίμων, τόσο σε πανελλαδικό όσο και διεθνές επίπεδο, προέβη στην ανάπτυξη νέων προτύπων πιστοποίησης.

Τα πρότυπα δημιουργήθηκαν με πρωταρχικό γνώμονα την αποτροπή επιμόλυνσης των τροφίμων τόσο από τον ιό SARS-CοV-2 όσο και γενικότερα από άλλους ιούς και κατ’ επέκταση την ασφαλή διακίνησή τους στην αγορά τροφίμων, καθώς και την ασφαλή και σύννομη λειτουργία των κέντρων αναψυχής και εστίασης (εστιατορίων, ταχυφαγείων, καφέ, μπαρ, κέντρων διασκέδασης κλπ.), των τουριστικών καταλυμάτων (ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων/διαμερισμάτων), καθώς και άλλων ειδών επιχειρήσεων, όπως γυμναστηρίων κέντρων αθλητισμού, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, κλπ.

Η νόσος Covid-19 

Η έξαρση της νόσου Covid-19 επέφερε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών, και ιδίως στις διατροφικές, ενώ γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια ο κόσμος έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς την επιλογή των τροφίμων που καταναλώνει. Ιδιαίτερα, όμως, μετά την εμφάνιση της Covid-19 παρουσιάζεται πιο έντονη από ποτέ η ανάγκη ενίσχυσης του τομέα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων και της ορθής και έγκυρης ενημέρωσης του κοινού.


Ο Φορέας A CERT με το κύρος και την αξιοπιστία που διαθέτει στέκεται δίπλα στον καταναλωτή για ασφαλή προϊόντα αλλά και υπηρεσίες στην παραγωγή τροφίμων, την εστίαση και τον τουρισμό


Στο πλαίσιο αυτό οι Φορείς Πιστοποίησης είναι οι πλέον αρμόδιοι για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των τροφίμων και συνεπώς καλούνται να παίξουν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση και προστασία του καταναλωτικού κοινού, διενεργώντας εκτενείς και αυστηρούς ελέγχους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής των προϊόντων μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή, προσαρμοσμένους στα νέα δεδομένα και με πρωταρχικό μέλημα τη δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Με γνώμονα την ασφάλεια

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Φορέας Πιστοποίησης A CERT ανέκαθεν λειτουργούσε με πρωταρχικό γνώμονα την ασφάλεια των προϊόντων και κατ’ επέκταση των καταναλωτών, διεξάγοντας αυστηρούς ελέγχους τόσο στα προϊόντα και τις συνθήκες παραγωγής και μεταποίησης τους, όσο και σε όλους όσους εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής.

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της νόσου Covid-19, ο Φορέας Πιστοποίησης A CERT παραμένοντας πιστός στις αρχές που διέπουν τη λειτουργία του και συμμορφούμενος προς τις κατευθυντήριες οδηγίες των αρμόδιων αρχών, προσάρμοσε άμεσα όλες τις διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των προϊόντων και συστημάτων του, έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφαλή παραγωγή και διακίνηση των αγαθών και υπηρεσιών τόσο εντός της ΕΕ όσο και στις τρίτες χώρες, στις οποίες δραστηριοποιείται ενεργά τα τελευταία χρόνια, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο και την ποιότητα των υπηρεσιών του.

Είναι μέλος της Hellas Cert, της Ελληνικής  Ένωσης Διαπιστευμένων Φορέων Επιθεώρησης και Πιστοποίησης. Είναι ενεργό μέλος της IFOAM, International Federation of Organic Agriculture Movements, ένα ισχυρό δίκτυο 750 οργανώσεων από 108 χώρες που προωθούν τη βιολογική γεωργία σε όλο τον κόσμο. Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Βιολογικών Προϊόντων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας. Τέλος, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Επιμελητηρίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
You might also like