Εστίαση: σε άμυνα ο κλάδος, αναζητάει στηρίγματα

Θεσμικοί αγωνιούν, πιέζουν και ενημερώνουν πολιτεία, φορείς και κοινωνία

Μπορεί η εστίαση να βαδίζει στον δικό της ιδιότυπο …Γολγοθά, εν μέσω μιας νέας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα στα τέλη Αυγούστου, συνεχών περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και με τους πολίτες να έχουν περιορίσει σαφώς τις εξόδους, οι θεσμικοί φορείς του κλάδου όμως δίνουν, όπως είναι άλλωστε υποχρεωμένοι, το δικό τους αγώνα για να περιορίσουν τις συνέπειες της κρίσης, να εξασφαλίσουν τη στήριξη της πολιτείας και να ενημερώσουν κοινό και άλλους επαγγελματίες για τις συνθήκες μέσα στις οποίες επιχειρούν τα μέλη τους.

 

Έτσι, το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επαφές και οι πρωτοβουλίες των θεσμικών φορέων της εστίασης, σε όλη τη χώρα.

ΣΚΕΑΝΑ στην Πάτρα

Στην Πάτρα ο ΣΚΕΑΝΑ πραγματοποίησε συνάντηση των καταστηματαρχών των beach bar- bar- club σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί ο κλάδος και να τηρηθεί μια κοινή στάση. Κοινή παραδοχή όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση ήταν ότι σαφώς προέχει η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και η τήρηση απαρεγκλίτως, των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας.

 

Σε ανακοίνωση του ο φορέας της εστίασης από την Πάτρα αναφέρει συγκεκριμένα: «Η εστίαση της περιοχής έχει αποδείξει ότι λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν τα μέτρα και αντιμετωπίζει την κατάσταση με απόλυτη υπευθυνότητα, εξ’ ου και τα μηδενικά κρούσματα στον νομό μέχρι τώρα. Άρα ο κλάδος σε μέγιστο βαθμό υπηρετεί τη  διαφύλαξη της υγειονομικής αλυσίδας, σε αντίθεση με τον συνωστισμό σε πλοία, αεροπλάνα, τρένα, εκκλησίες, πάρκα πλατείες, πολιτικές συγκεντρώσεις κλπ. Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε άδικη και καταδικαστέα την στοχοποίηση συγκεκριμένων καταστημάτων μας και μάλιστα με αναληθές φωτογραφικό υλικό».

Θυμίζουμε οτι η Πάτρα βρέθηκε στην επικαιρότητα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του Αυγούστου μέσω τηλεοπτικών ρεπορτάζ τα οποία, σε κάποιες περιπτώσεις με αρκετή δόση υπερβολής, παρουσίαζαν παραθαλάσσια καταστήματα της περιοχής ως περιπτώσεις μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων.

ΕΕΕΣΑ  στην Αθήνα

Μια άκρως εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του Προέδρου της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής Ιωάννη Δαβερώνη.

Επιπλέον στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αθανασάς Θεοδόσης Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού ΑΑΤ, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ Ζαννόπουλος Σταύρος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΣΑ  Παύλος Δημέλης, ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Γκόνος και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μιχάλης Κολιός.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Φορέας Γαστρονομικού Τουρισμού και προώθηση τοπικών αγροτικών προϊόντων στον κλάδο της εστίασης.
  • Θέματα ΕΦΕΤ σε σχέση με τα εστιατόρια.
  • Εκδηλώσεις γαστρονομίας του Σωματείου μας σε συνεργασία με δήμους της Αττικής.
Από αριστερά ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου κ. Γκόνος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημέλης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ζαννόπουλος, ο Υπουργός κ. Βορίδης, ο Διευθυντής του Υπουργού κ. Αθανασάς, ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Δαβερώνης και ο κ. Κολιός μέλος του Δ.Σ.

 

You might also like