Αγγλία: Η αλυσίδα μεξικάνικου φαγητού Chilango πουλήθηκε

Διασώζονται 10 καταστήματα και 130 θέσεις εργασίας

Η βρετανικών συμφερόντων αλυσίδα εστίασης Chilango πολύ γνωστή για τα burrito της ανακοίνωσε ότι η διοίκησή της αποφάσισε να πωλήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών σε μια προσπάθεια να σωθεί η εταιρεία που κινδύνευε με πτώχευση ύστερα από τις σκληρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στις πωλήσεις  της τους τελευταίους μήνες.

 

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού Chilango η οποία δραστηριοποιείται στη βρετανική αγορά από το 2007, έχει ήδη εξασφαλίσει στήριξη από την  επενδυτική εταιρεία RD Capital Partners των επιχειρηματιών Sameer Rizvi και  Iryna Dubylovska.

Η αλυσίδα εστίασης είχε σημαντικά οικονομικά προβλήματα ήδη από το 2019 και το πρώτο δίμηνο του 2020 είχε καταφέρει να αυξήσει τις πωλήσεις κατά περίπου 3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, η πανδημία όμως έδωσε το τελικό χτύπημα στην εταιρεία η οποία έκτοτε αναζητούσε επενδυτές- είχε μάλιστα 10 προσφορές εξαγοράς το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τη συμφωνία που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους 10 από τα 11 καταστήματα της εταιρείας και θα διατηρηθούν οι 130 θέσεις εργασίας, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Richard Franks, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον Φεβρουάριο του 2020, θα παραμείνει στη θέση τους καθώς οι νέοι μέτοχοι-επενδυτές θέλουν να συνεχίσουν με το υφιστάμενο management.

Πέρυσι η Chilango είχε καταφύγει στη διαδικασία του crowdsourcing συγκεντρώνοντας περίπου 6 εκατ. λίρες από περίπου 1.500 επενδυτές προκειμένου να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες της και τον δανεισμό, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Οι μικροεπενδυτές αυτοί θα πρέπει τώρα είτε να συμμετέχουν στο νέο ξεκίνημα της εταιρείας είτε να αποχωρήσουν λαμβάνοντας όμως μόλις 10 λεπτά για κάθε λίρα επένδυσης.

You might also like