‘Κλείνει’ και το  Ηράκλειο Κρήτης

Περιοριστικά μέτρα λόγω αρνητικών επιδημιολογικών δεδομένων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το πρωί. Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς του COVID-19 σε μια περιοχή η οποία παρουσίασε ξαφνικά αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Πριν αποφασιστούν τα μέτρα προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Οι αρχές αποφάσισαν  να ισχύσουν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα τα οποία μάλιστα αφορούν ολόκληρη της Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
  • Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.

Το Ηράκλειο είναι η δεύτερη Περιφερειακή Ενότητα στην Κρήτη, μετά τα Χανιά, που εισέρχεται στο νέο καθεστώς περιορισμών κι ακολουθεί τις άλλες περιοχές της χώρας που έχουν τεθεί σε νέο καθεστώς όπως η Χαλκιδική, η Μύκονος, η Πάρος, η Αντίπαρος, η Ζάκυνθος και η Λέσβος.


Κεντρική φωτογραφία: Η μεσαιωνική Λότζια η οποία στεγάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και μέρος των Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου.© Creative Commons/ Wikimedia

You might also like