‘Ναός’ του μπέργκερ στις Σέρρες το Burgermeister

Ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το εστιατόριο με τα πρωτότυπα burgers

Στις αρχές του 2020 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Burgermeister, το νέο μπεργκεράδικο των Σερρών που συνδυάζει ένα κλασικό αμερικανικό πιάτο με απόλυτα ελληνικές γεύσεις. Αν και η  πανδημία του κορωνοϊού περιόρισε τη λειτουργία του στο delivery και το take away, με την επανεκκίνηση της εστίασης το εστιατόριο ξεκίνησε και πάλι δυναμικά και το Grill συνομίλησε με έναν από τους επιχειρηματίες που το ‘τρέχουν’.

 

Πρόκειται για εστιατόριο το οποίο είναι απολύτως προσανατολισμένο προς την αμερικανική ‘εκδοχή’ του συγκεκριμένου είδους. Όλα τα μπιφτέκια του Burgermeister είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από 100% μοσχαρίσιο κιμά και φέρουν ονόματα πόλεων απ’ όλον τον πλανήτη.

Στο Burgermeister η έμφαση έχει δοθεί στην αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, μιας και ο νομός Σερρών θεωρείται και είναι ένας αγροδιατροφικός παράδεισος. Έτσι, τα ψωμάκια των μπέργκερ τα ψήνει το μεγάλο όνομα του νομού (και όχι μόνο), η αρτοβιομηχανία Γατίδης, ενώ η Κοτοφάρμα Χατζηπανταζή ετοιμάζει καθημερινά για το Burgermeister κοτομπουκιές και τα μπιφτέκια κοτόπουλο.

Το κατάστημα προμηθεύεται κρέατα από δίκτυο συνεργαζόμενων κτηνοτρόφων των Σερρών μέσω του κρεοπωλείου ‘Γιώτης’ του Μιχάλη Χατζόπουλου. Συνεργάζεται επίσης διάφορες ελληνικές μικροζυθοποιίες προϊόντα των οποίων διαθέτει από τα ψυγεία του (Chios Beer, Johnnie’s Beer, Corfu Beer, Yellow και Red Donkey, Septem κ.ά.).

Το burger Le Mans: brioche ψωμί, 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ντομάτα, σπανάκι, φρέσκια ομελέτα, bacon, gouda, μαρμελάδα Burgermeister, κρέμα τυριού, πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη!

 

Το εστιατόριο έχει ένα σταθερό μενού 13 πιάτων στα οποία κάθε μήνα προστίθεται μια νέα συνταγή που φέρει το όνομα μιας πόλης απ΄ όλο τον κόσμο, μπέργκερ το οποίο στη συνέχεια αποσύρεται για να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

Το Grill επικοινώνησε με τον Λευτέρη Ιωαννίδη, έναν εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι το κατάστημα αυτή τη στιγμή διανύει μια περίοδο έντονης ανάπτυξης μετά την επανεκκίνηση της εστίασης, έχοντας μάλιστα διπλασιάσει τη δυναμικότητά του.

«Οι Σέρρες είναι μια πόλη για σουβλάκια, έτσι έχει καθιερωθεί. Από τη δική μας την πλευρά, θεωρώ ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα επιπέδου Αθήνας ή Θεσσαλονίκης. Κάνουμε διάφορα πρωτότυπα κι ενδιαφέροντα πράγματα με το μπέργκερ, χρησιμοποιούμε νέα προϊόντα, βάζουμε άχνη ζάχαρη κ.ά.» μας λέει

Όσο για την επιλογή να δουλέψει με τοπικούς παραγωγούς ο Λ. Ιωαννίδης μας δίνει την πειστική εξήγηση: «Συνεργαζόμαστε με τοπικές επιχειρήσεις διότι έτσι δείχνουμε στην πραγματικότητα τι είδους προϊόντα πουλάμε, σε μια εποχή που αρκετοί επαγγελματίες στην εστίασης πουλάνε κατεψυγμένα ή τυποποιημένα προϊόντα».

To fish burger Toronto: brioche ψωμί, μπακαλιάρος τηγανητός, ντομάτα, σπανάκι baby, χειροποίητη σάλτσα remoulade.
You might also like