‘Τσακίζουν’ την εστίαση στην Κρήτη, οι περιορισμοί λόγω COVID-19

Επιστολή απόγνωσης από επαγγελματικούς φορείς και Επιμελητήριο

Η Κρήτη βρίσκεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε καθεστώς νέων περιοριστικών μέτρων, με στόχο τον περιορισμό του κορωνοϊού και όπως είναι αναμενόμενο, η εστίαση που βγήκε λαβωμένη από το σχεδόν τρίμηνο lockdown, δέχεται  ένα νέο χτύπημα. Οι επαγγελματίες της εστίασης από την Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου καθώς και μια σειρά φορείς της πόλης, με επιστολή τους προς την πολιτεία, εκφράζουν την απόγνωσή τους για τα μέτρα που πάρθηκαν και τα οποία, κατά την άποψή τους, ‘ενταφιάζουν’  τις ελπίδες τους για φέτος. Ακολουθεί η επιστολή των φορέων.

 

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την απόφαση της Γ.Γ.Π.Π. να θέσει την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για δυο εβδομάδες. Δυστυχώς, το γεγονός αυτό είχε μεγάλες επιπτώσεις στον τουριστικό κλάδο καθώς επέφερε  αυτόματα ακυρώσεις και μεγάλη μείωση της ροής των νέων κρατήσεων, σε μία περίοδο που όλοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον τουρισμό και αυτόματα τις  θέσεις εργασίας για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Όλοι οι κλάδοι τις τοπικής οικονομίας, πλήττονται ανεπανόρθωτα και αδυνατούμε να κατανοήσουμε την καταδίκη της οικονομίας σε σχέση με το πλήθος των επίσημα ανακοινωθέντων κρουσμάτων, δεδομένης δε και της υποδειγματικής εφαρμογής των μέτρων προστασίας στο Ηράκλειο.

Σεβόμαστε τις αποφάσεις σας, τις υποστηρίζουμε και τις εφαρμόζουμε γιατί η υγεία και η ασφάλεια μας προηγείται έναντι κάθε άλλης επιλογής, παρακαλούμε όμως να ανασταλούν τα ειδικά αυτά μέτρα αμέσως μόλις αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα ακόμη και εάν είναι νωρίτερα από το 14ημερο αυτό. Δίκαιο και επιτακτικό θα ήταν επίσης να εφαρμοστούν μόνο σε χώρους όπου παρατηρείται η εικόνα του ανεξέλεγκτου συγχρωτισμού και όχι οριζόντια σε όλες τις επιχειρήσεις, στη δύσκολη  αυτή περίοδο.

Περαιτέρω θα ήταν σκόπιμο να πραγματοποιηθεί μια τηλεδιάσκεψη το συντομότερο δυνατό σε ημέρα και ώρα που θα ορίσετε εσείς για να συζητήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω επισημάνσεις και αιτήματά μας, σας ευχαριστούμε προκαταβολικά. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση».


Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, το Επιμελητήριο Ηρακλείου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο Σύλλογος Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης και ο Σύλλογος Επισιτισμού & Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου.

You might also like