Τυροκομική Μεσσήνης: Δεύτερη μεγάλη διάκριση για το 2020

Στον διαγωνισμό Mediterranean Taste Awards 2020 γεύσης και ποιότητας

Συνεχίζει τη συλλογή βραβείων για τα τυροκομικά προϊόντα της η εταιρεία Τυροκομική Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι και τα πιο πρόσφατα από αυτά της απονεμήθηκαν στα  Mediterranean Taste Awards 2020. Πρόκειται σύμφωνα με την εταιρεία, για μια νέα διάκριση η οποία “ανεβάζει την Μεσσηνία και τα προϊόντα της ψηλά στην Παγκόσμια, Μεσογειακή και Ελληνική γαστρονομία”.

 

Είχε προηγηθεί τον Μάιο η πιστοποίηση όλων των προϊόντων της εταιρείας με το ‘Χρυσό Βραβείο Αυθεντική Γεύση της Ελλάδος 2020 και 2021’, (‘AUTHENTIC TASTE OF GREECE 2020 -2021 – GOLD AWARD’), βραβεία που την καθιερώνουν ως πρέσβειρα της αυθεντικής ελληνικής γεύσης παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός των Μεσογειακών Βραβείων γεύσης και ποιότητας Mediterranean Taste Awards 2020 πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά και στοχεύει στην ανάδειξη, γνωστοποίηση και διάδοση της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που προέρχονται από την Μεσόγειο. Τα Mediterranean Taste Awards 2020  πραγματοποιήθηκαν στις 15 – 18 Ιουνίου 2020 στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εξαιρετική ομάδα Chefs’ Brigade Team & Slow Food η οποία απαρτίζεται από κορυφαίους Chef που αξιολόγησαν α προϊόντα του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων είναι ο Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Φωτιάδης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Νίκος Πελεγρίνης και τα προϊόντα της Τυροκομικής Μεσσήνης – Αφοί Γ Πετρόπουλοι ΑΒΕΕΤ απέσπασαν τα παρακάτω Βραβεία:

  • ΦΕΤΑ ΠΟΠ, ΧΡΥΣΟ
  • ΣΦΕΛΑ ΠΟΠ, ΧΡΥΣΟ
  • ΓΙΔΙΝΟ ΤΥΡΙ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  • ΜΥΤΖΗΘΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΞΕΡΗ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  • ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ
  • ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΑΣΗΜΕΝΙΟ

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «Είναι προφανές, ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι τα τυροκομικά μας προϊόντα βραβεύονται σε κάθε συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς ποιότητας και γεύσης, καθώς σε σύνολο 14 διαγωνισμών έχουν αποσπάσει συνολικά 39 βραβεία- 2 Superior Taste Award, 12 Χρυσά, 16 Ασημένια, 9 Χάλκινα.Αυτό οφείλεται ασφαλώς στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που εφαρμόζουμε απαρεγκλίτως από το 1950 μέχρι σήμερα και φυσικά, στην ποιότητα του γάλακτος και των σύγχρονων εγκαταστάσεων. Συνεχίζουμε δυναμικά με μεράκι και όρεξη, όπως κάνουμε κάθε χρόνο από το 1950, το πρώτο μας έτος τυροκόμησης, έως σήμερα».

You might also like