Ξεκίνησε το Omnivore, στο κέντρο της Αθήνας

Το νέο εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο στην Πλ. Αγίας Ειρήνης

Το Omnivore mouth habits είναι το νέο all day bar restaurant του ομίλου Καστελόριζο στο κέντρο της Αθήνας. Εντάσσεται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, χαρακτηρισμένο ως μνημείο, του τέλους του 19ου αιώνα. Στο ισόγειο και τον ημιώροφο χώρο του κτηρίου, όπου σήμερα αναπτύσσεται το Omnivore, φιλοξενήθηκε το κατάστημα υφασμάτων «Συμεωνίδης», την περίοδο της ακμής του εμπορικού κέντρου της Αθήνας.

 

Στο Omnivore, ο συνδυασμός της κλασικής κομψότητας με μια πιο minimal αισθητική, δημιουργεί από την πρώτη ματιά ένα ζεστό φιλόξενο χώρο που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα all day bar restaurant ‘στέκι’ σχεδιασμένο να προσφέρει από το πρωί breakfast και brunch, να δημιουργεί απολαυστικά πιάτα για lunch και dinner, εμπνευσμένα finger food και cocktail και ένα διαμορφωμένο κελάρι που φιλοξενεί πάνω από 70 ετικέτες Ελληνικών και διεθνών αμπελώνων, επιλεγμένες με μεράκι και βαθιά γνώση.

 

Ο ιδιαίτερης αισθητικής ζωγραφικός διάκοσμος – οροφογραφία των οροφών του ημιορόφου αναδεικνύεται μέσω του εσωτερικού αίθριου και από το ισόγειο χώρο του Omnivore. Το δάπεδο του ισογείου είναι μία σύνθεση νεοκλασσικών μοτίβων, που συντηρήθηκαν και επανατοποθετήκαν μετά την αποκατάσταση των δομικών στοιχείων του χώρου.

Στοιχείο ιδιαίτερης αξίας το μαντεμένιο μαγειρείο που βρέθηκε στην κουζίνα της κατοικίας, συντηρήθηκε και διαμορφώθηκε ανάλογα, για την εξυπηρέτηση του service του εστιατορίου. Ο παλαιός πάγκος κοπής υφασμάτων του καταστήματος του Συμεωνίδη, μετατράπηκε σε τραπέζι εστίασης και τοποθετήθηκε στον ημιώροφο.

Το μενού επιμελήθηκε ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος έχει συνεργαστεί και στο ιταλικό εστιατόριο του ομίλου.


Στον όμιλο εστιατορίων Σταύρου ανήκουν τα εστιατόρια Καστελόριζο, το εστιατόριο Ορίζοντες Λυκαβηττού, το Ramino Resto, τα ψητοπωλεία K. Grill (Βούλα και Καλλιθέα), το Raki Meze στην Καλλιθέα και το Mezze, στη Γλυφάδα.

You might also like