Διέξοδο στους διήμερους αποσταγματοποιούς 

Μη επιλέξιμα για οινοποίηση σταφύλια, θα αξιοποιηθούν σε αποσταγματοποιεία

Απάντηση στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αμπελουργία δίνει η κυβέρνηση μέσω παρέμβασης των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

 

Στον αμπελοοινικό κλάδο τομέα έχουν διαμορφωθεί ιδιαίτερες συνθήκες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της φετινής αμπελοοινικής περιόδου, φαινόμενα που οδήγησαν στη μείωση της ποιότητας σε οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου. Τα δύο υπουργεία  έδωσαν λύση και στο θέμα της απόσταξης για τους διήμερους αμβυκούχους.

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή των σταφυλιών τους που δεν είναι πλέον επιλέξιμα για οινοποίηση, κατευθύνοντάς την σε μικρά αποσταγματοποιεία (διήμεροι). Με τον τρόπο αυτό τα δύο υπουργεία δίνουν τέλος στην αγωνία των διήμερων αμβυκούχων προκειμένου εκείνοι να ασκήσουν ομαλά τη δραστηριότητά τους και επιτρέπει στους αμπελοκαλλιεργητές να αξιοποιήσουν την παραγωγή τους οδηγώντας την σε άλλα αμπελοοινικά προϊόντα.

Η Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της για τη γρήγορη διευθέτηση του ζητήματος.

You might also like