Απολαυστικό ‘Ρουμελιώτικο’

Μια συνταγή των εστιατορίων ‘Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας'

Η αλυσίδα ‘Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας’ που δημιούργησαν πριν από 25 χρόνια οι Παναγιώτης Μαζαράκης και ο Τάσος Δήµας διαθέτει σήμερα τέσσερα καταστήματα σε Σύνταγµα, Κηφισιά, Χαλάνδρι και Άνω Πατήσια τα οποία συγκαταλέγονται στους  δημοφιλέστερους και πιο αγαπημένους γαστρονομικούς προορισμούς, τόσο για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας όσο και για την ‘νεοµπακαλική’ αισθητική που εισήγαγαν ως τάση στο χώρο της εστίασης.

 

Παρακάτω δημοσιεύουμε  μια θαυμάσια συνταγή των εστιατορίων ‘Ο Τζίτζικας κι ο Μέρµηγκας’ τα οποία ευχαριστούμε για την προσφορά.

‘Ρουμελιώτικο’

Υλικά

  • 500 γρ. χοιρινός λαιμός
  • 1κ. σούπας σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1κ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 1κ. γλυκού κύμινο
  • 1κ.σούπας ρίγανη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρέας σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν) και το ανακατεύουμε πολύ καλά με όλα τα υλικά (μαρινάδα) σε ένα σκεύος. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες έτσι ώστε να βγάλουν τα αρώματα τους όλα τα υλικά.
  • Στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο (grill) στους 180ο C για περίπου 20 με 25 λεπτά. Ιδανικά θα ήταν να ψηθεί σε κάποια ηλεκτρική ψησταριά ή σε κάποιο πλατώ.
  • Στη συνέχεια και αφού είναι ψημένο το ψιλοκόβουμε και το σερβίρουμε πάνω σε κυπριακή πίτα την οποία και αυτή την έχουμε περάσει πρώτα από το γκριλ.
  • Στο τέλος για το σερβίρισμα ψήνουμε αφού πρώτα έχουμε λαδώσει και αλατοπιπερώσει δύο φέτες ντομάτα τις οποίες τις ψιλοκόβουμε και αυτές και με τη σειρά βάζουμε στο πιάτο την πίτα, από πάνω το ψιλοκομμένο χοιρινό στη συνέχεια την ντομάτα και προαιρετικά λίγο ελαιόλαδο, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγη ρίγανη.

 

You might also like