Τα Γιάννενα στο ΄κατώφλι’ των περιορισμών

Αναζητείται λύση στην αύξηση των κρουσμάτων

Στο κατώφλι λήψης αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων βρίσκεται ο νομός Ιωαννίνων καθώς το επιδημιολογικό φορτίο της Περιφερειακής Ενότητας, ειδικά της πόλης των Ιωαννίνων, θεωρείται υψηλό.

 

Οι επιχειρηματίες της περιοχής, ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στην καφεστίαση ανησυχούν καθώς ένα ακόμα lockdown θα αποδειχθεί καταστροφικό για ια αγορά που δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις απώλειες της περιόδου Μαρτίου- Σεπτεμβρίου.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα,  με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε ότι  το αν θα περάσουν τα Γιάννενα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα συμμορφωθούν οι πολίτες στις υποδείξεις των ειδικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, υπάρχουν 256 ενεργά κρούσματα, επικεντρωμένα στην ευρύτερη περιοχή δήμου Ιωαννίνων, ενώ σε 529 ανέρχονται οι στενές επαφές υψηλού κινδύνου.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Χαρδαλιάς ανέφερε: «Κάνω έκκληση σε όλους τους κατοίκους να τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα τα επόμενα 24ωρα. Χρειάζεται νηφαλιότητα και πειθαρχία. Το δικαίωμα στη διασκέδαση και στην ανεμελιά είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά σε καταστάσεις έκτακτες και επικίνδυνες, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να κάνουμε βήματα πίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Grill υπάρχει πίεση από τον επαγγελματικό κόσμο να μείνει ανοικτή η αγορά της εστίασης και του τουρισμού στον νομό καθώς αρκετά ξενοδοχεία έχουν προετοιμαστεί να υποδεχτούν επισκέπτες κατά το διάστημα των εορτασμών για την 28η Οκτωβρίου, ενώ και τα καταστήματα της πόλης περιμένουν να δουλέψουν με επισκέπτες κυρίως από τη Θεσσαλονίκη.

You might also like